TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAAF

Bekijk alle horloges van Tag Heuer
TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAAF
TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAAF
TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAAF

Met panda wijzerplaat

Watches & Wonders, Genève - 9 april 2024: De Zwitserse luxehorlogemaker TAG Heuer introduceert de nieuwste TAG Heuer Carrera Chronograph. Dit uitzonderlijke horloge mengt historisch erfgoed met cutting-edge design en duwt de beroemde Carrera-collectie naar nieuwe hoogtes.

Meer dan zes decennia uitmuntendheid

De TAG Heuer Carrera werd geïntroduceerd in 1963. De collectie werd een must-have accessoire voor racefanaten en horlogeliefhebbers over de hele wereld. Het Heuer Carrera model van de eerste generatie had een met de hand opgewonden Valjoux chronograaf gangwerk en een verzilverde of zwarte wijzerplaat in verschillende configuraties, soms met toevoeging van een schaalverdeling rond de rand van de wijzerplaat. Aan het einde van de jaren 60 werd een tweede serie toegevoegd met ofwel een verzilverde wijzerplaat en zwarte subdials, of omgekeerd, beter bekend als 'panda' en 'omgekeerde panda' wijzerplaat. Het 7753 SN ontwerp uit de late jaren 60 vormt de inspiratiebron voor de nieuwste release. De 7753 SN had een verzilverde wijzerplaat met zwarte subdials, een panda. In de naamgeving staat 'SN' voor 'silver' en 'noir', een mix van Engels en Frans. Het belangrijkste kenmerk van het horlogeontwerp was de leesbaarheid. De visie achter de Heuer Carrera was het creëren van een race-instrument waarmee rondetijden gemakkelijk konden worden geregistreerd, zonder ruimte voor afleiding en absolute leesbaarheid van de contrastrijke wijzerplaat. Voortbordurend op het succes van de eerste Heuer Carrera's verbeterde de 7753 SN de leesbaarheid in één oogopslag met slimme ontwerpdetails. Dit waren onder andere strepen langs de uurmarkeringen om ze extra duidelijk te maken, uur- en minutenwijzers met strepen in het midden voor hetzelfde effect, dubbele stops op 12 zodat het duidelijk was wanneer de chronograaf op nul stond en witte wijzers en markeringen op de zwarte tellers om ze nog beter zichtbaar te maken.

TAG Heuer Carrera Chronograph anno 2024

TAG Heuer komt in 2024 met een nieuwe TAG Heuer Carrera Chronograph op de markt, een knipoog naar de 7753 SN. Het originele ontwerp werd nieuw leven ingeblazen door de tijdloze look van de panda chronograaf op te frissen in de nieuwe Glassbox constructie. De zwarte subdials op 3 en 9 uur contrasteren met de zilverkleurige sunray geborstelde wijzerplaat, waardoor de kenmerkende panda look ontstaat. De toevoeging van fascinerende, rood gelakte wijzers versterkt het contrast nog meer en zorgt voor duidelijkheid en leesbaarheid in één oogopslag. Om de leesbaarheid nog te verbeteren, bevat het horloge TAG Heuer's iconische Glassbox ontwerp, dat een vast onderdeel wordt van de TAG Heuer Carrera Chronograph lijn. De stalen kast van 39 mm, het saffierglas - dat doet denken aan Heuer Carrera-modellen uit de jaren 70 - en de tachymeter-schaalverdeling rond de rand van de wijzerplaat gaan naadloos in elkaar over. De gebogen rand in contrasterend zwart en de gebogen gerhodineerde indexen dragen bij aan de leesbaarheid vanuit een breder scala aan hoeken. Voor optimale leesbaarheid heeft de gerhodineerde centrale wijzer een rood gelakte punt, die in het oog springt bij het aflezen van de tijd. De zwarte secondewijzer zorgt voor een duidelijk onderscheid. Elk interval van 5 seconden is rood gemarkeerd, wat de zichtbaarheid vergroot.

Als je de TAG Heuer Carrera Chronograph omdraait, zie je het in-house chronograaf gangwerk Heuer 02 (ref. TH20-00). Dit krachtige gangwerk heeft een bidirectionele opwinding, een nieuwe schildvormige rotor en een indrukwekkende gangreserve van 80 uur. Het horloge wordt geleverd met 5 jaar verlengde garantie.

11/04/2024

Divider