Breitling Chronomat
Breitling Chronomat
Breitling Chronomat
Breitling Chronomat
Breitling Chronomat

B01 42 en B01 44 Titanium

De Chronomat is een van de hoofdrolspelers in de geschiedenis van Breitling. In 1984 werd dit mechanische horloge geïntroduceerd, te midden van een tijdperk van extra dunne quartzuurwerken. De Chronomat was gebaseerd op het Frecce Tricolori horloge dat in 1983 was ontwikkeld en gelanceerd in samenwerking met het beroemde Italiaanse luchtsquadron.

De Chronomat-collectie is verkrijgbaar in verschillende materialen waaronder roestvrij staal en 18-karaats rood goud en heeft een kast van 42 mm en een direct herkenbare lunette met vier verhoogde ruitertabs bij de 15-minutentekens. De collectie is herkenbaar aan een reeks kleurrijke wijzerplaten en de typische rouleaux armband. Een Chronomat-horloge wordt aangedreven door het in-house Breitling Manufacture Caliber 01, een COSC-gecertificeerd gangwerk.

In 2024 introduceert Breitling met trots de nieuwe Chronomat B01 42 en de Super Chronomat B01 44, gemaakt van hoogwaardig titanium voor een ongeëvenaarde lichtheid en comfort. Titanium is niet alleen sterker, maar ook zes keer lichter dan staal. Aan de buitenkant worden klassieke Chronomat kenmerken, zoals de herkenbare lunette en de rouleaux armband (in zwart rubber of geborsteld titanium), gecombineerd met een antracietkleurige wijzerplaat. Binnenin de twee nieuwkomers bevindt zich opnieuw het krachtige Breitling Manufacture Caliber 01. Een lichtblauwe secondewijzer springt extra in het oog op de wijzerplaat.

09/04/2024

Divider