Breitling Navitimer
Breitling Navitimer
Breitling Navitimer
Breitling Navitimer
Breitling Navitimer

GMT en Automatic 41

Breitling eert zijn lucht- en ruimtevaarticonen met een reeks horlogereleases: de Navitimer GMT en Automatic 41. Sportsupersterren Erling Haaland en Giannis Antetokounmpo schitteren in de Navitimer-campagne, die onderdeel uitmaakt van het 140-jarig jubileum van Breitling.

Zijn 140-jarige jubileum zal Breitling vieren met verhalen over zijn vele ongelooflijke primeurs, van baanbrekende horlogeconcepten voor lucht, land en zee tot mijlpalen in duurzaamheid. Deze maand eert het merk de Navitimer, het eerste polshorloge voor piloten dat een chronograaf en een rekenliniaal combineerde, met nieuwe Navitimer GMT en Automatic 41 collecties.

BACK TO BASICS: DE VEELZIJDIGE NAVITIMER GMT EN AUTOMATIC 41

Breitling speelde een belangrijke rol in de opkomst van de commerciële luchtvaart. Zijn boordklokken gingen tot de standaarduitrusting behoren, eerst in propellervliegtuigen en later in straalvliegtuigen die geproduceerd werden door 's werelds meest toonaangevende vliegtuigfabrikanten. Toen de Breitling Navitimer met het baanbrekende ontwerp werd uitgebracht in 1952, viel hij direct in de smaak bij piloten in de burgerluchtvaart, die toen in opmars was.

De Navitimer had een rond rekenliniaal waarmee piloten essentiële berekeningen konden maken, zoals de stijgsnelheid en het brandstofverbruik. In die hoogtijdagen van de commerciële luchtvaart was de Navitimer de originele op de pols gedragen boordcomputer en zo werd Breitling de "officiële wereldwijde leverancier voor de luchtvaart".

Toen de burgerluchtvaart groeide, gold dat ook voor de faam van de Navitimer, die niet alleen aantrekkelijk was voor piloten, maar ook voor trendsetters zoals Miles Davis en Serge Gainsbourg. Daardoor werd het een populair icoon in zowel de luchtvaart als de popcultuur.

Breitling is in 2022 begonnen met redesign van de Navitimer, te beginnen met de originele chronograaf. Die update wordt nu voortgezet met twee versies met een vereenvoudigd ontwerp: een GMT en een Automatic met drie wijzers, elk in een universeel draagbaar formaat van 41 mm.

Deze horloges zijn afgeleid van de iconische look van de Navitimer. Bij deze versies wordt de chronograaf weggelaten en is er een uitgebalanceerde samenstelling van de wijzerplaat. De centrale plaatsing van de 24-uursschaal op de GMT en het strakke aanzicht van de Automatic zorgen ervoor dat het complexe rekenliniaal benadrukt wordt, terwijl de algehele esthetiek gestroomlijnd is.

Een verdere verfijning van de collectie is dat Breitling een lunette met inkepingen voor een moderne look heeft toegevoegd alsook afwisselend gepolijste en geborstelde afwerkingen die voor een dynamisch lichtspel zorgen. Banden van krokodillenleer en horlogebanden met een naadloze vlindersluiting bieden comfort en gemak.

Het kleurenpalet bestaat uit zwarte, blauwe, zilverkleurige, ijsblauwe en groene wijzerplaten in een kast van roestvrij staal of 18-karaats rood goud en een tweekleurige variant voor de Automatic. De volledige gouden versies zijn voorzien van het Origins-label, wat staat voor verantwoordelijk gewonnen goud in overeenstemming met de milieu- en sociale normen van de Swiss Better Gold Association.

Deze nieuwe versie van de Navitimer, die het klassieke met het moderne combineert, is gemaakt voor liefhebbers en stijlbewuste personen en is een uiting van Breitlings streven naar erfgoed en innovatie in elk horloge.

EEN VOLTREFFER: ERLING HAALAND TREEDT TOE TOT DE NAVITIMER-SQUAD

Na 70 jaar is de Navitimer inmiddels uitgegroeid tot meer dan alleen een instrument dat door piloten wordt gebruikt om hun koers te bepalen. Het is een symbool geworden voor degenen die hun persoonlijke reis door het leven uitstippelen. Navitimer – for the journey.

Tot voor kort bestond de Navitimer-Squad uit basketbalsuperster Giannis Antetokounmpo, de hoofddanser van het American Ballet Theatre, Misty Copeland, ontdekkingsreiziger Bertrand Piccard en actrice, producer en Oscar-winnares Charlize Theron. Nu treedt een nieuw lid toe tot de squad om met Antetokounmpo in de Navitimer 41-campagne te schitteren: voetbalster Erling Haaland.

Haaland, die sinds 2022 Breitling-ambassadeur is, zegt dat hij het geweldig vindt om het gezicht van de Navitimer te zijn tijdens het jubileumjaar van het merk. "Ik ben er supertrots op dat ik dit Breitling-icoon van mag vertegenwoordigen.”

27/03/2024

Divider