Breitling Aerospace B70 Orbiter

Bekijk alle horloges van Breitling
Breitling Aerospace B70 Orbiter
Breitling Aerospace B70 Orbiter
Breitling Aerospace B70 Orbiter
Breitling Aerospace B70 Orbiter
Breitling Aerospace B70 Orbiter

Een jubileumuitgave

Breitling is in 1884 opgericht en viert dit jaar zijn 140-jarig jubileum. Het zal een jaar worden met veel evenementen, tentoonstellingen en speciale lanceringen. Ongelooflijke primeurs, van baanbrekende horlogeconcepten voor lucht, land en zee tot mijlpalen in duurzaamheid zullen in de kijker gezet worden.

 

Breitling geeft de aftrap voor de festiviteiten met een horloge dat een eerbetoon is aan een gedenkwaardige gebeurtenis, namelijk de eerste non-stop ballonvlucht rond de wereld van de Breitling Orbiter 3. Op 21 maart 2024 is het 25 jaar geleden dat er voor het eerst een ballon non-stop rond de wereld vloog. Om deze gebeurtenis te vieren presenteert Breitling de Aerospace B70 Orbiter. Elk horloge bevat een stukje van de originele ballon.

 

De Breitling Orbiter 3

Op 21 maart 1999 voltooiden ballonvaarders Bertrand Piccard en Brian Jones een gedurfde reis en landden met de Breitling Orbiter 3 in de Egyptische woestijn. Ze waren de eersten die in een ballon non-stop rond de wereld vlogen. In totaal deden 11 teams 21 pogingen. Bertrand Piccard probeerde het zelf twee keer in 1997 en 1998, voordat hij slaagde bij de derde poging met Brian Jones. De ballonvaarders landden na een reis van 45.633 km en 19 dagen, 21 uur en 47 minuten in Egypte, waardoor het de langste vlucht ooit werd, zowel wat betreft afstand als duur. 

 

Een levend stukje geschiedenis

De Breitling Aerospace B70 Orbiter 25th Anniversary Edition – met feloranje wijzerplaat zoals de kleur van de Orbiter 3-capsule – bevat zijn eigen stukje echte geschiedenis: een fragment van de originele Breitling Orbiter 3-ballon is zichtbaar via de transparante achterkant van de kast. Op de achterkant van de kast staat ook het logo van de Breitling Orbiter 3-missie met daarrond de inscriptie "First non-stop flight around the world 25th anniversary".

Het horloge heeft een titaniumarmband of een zwarte rubberen band met vouwsluiting en het Breitling Orbiter 3-missielogo op 3 uur op de wijzerplaat. De cijfers, indexen en wijzers zijn gecoat met het lichtgevende Super-LumiNova®, waardoor ze ook in slechte lichtomstandigheden leesbaar zijn. Zowel de kast als de optionele armband zijn gemaakt van titanium, een robuust en tegelijkertijd licht materiaal. Dit horloge is niet alleen niet-magnetisch en hypoallergeen, maar ook zeer bestendig tegen corrosie. Dit garandeert dragers een sterk, veilig en comfortabel horloge dat hen zal ondersteunen, zelfs tijdens de meest veeleisende missies.

Het horloge wordt aangedreven door het nieuw ontworpen COSC-gecertificeerde Breitling-manufactuurkaliber B70: een warmtecompenserend SuperQuartz™ analoog en digitaal uurwerk dat 10 keer nauwkeuriger is dan een standaard kwartshorloge. Deze mechaniek vormt de aandrijving voor de vele functies van het horloge, waaronder een 1/100ste seconde-chronograaf (met tussentijd- en flybackfuncties), afteltimer, tweede tijdzone, twee alarmen, rondefunctie en eeuwigdurende kalender.

 

21/03/2024

Divider