OMEGA Speedmaster
OMEGA Speedmaster
OMEGA Speedmaster
OMEGA Speedmaster
OMEGA Speedmaster
OMEGA Speedmaster
OMEGA Speedmaster
OMEGA Speedmaster

Dark Side of the Moon 2024

In 1968 werd geschiedenis geschreven toen de Apollo 8 als eerste bemande missie een baan om de maan maakte. Aan boord van die baanbrekende missie was elke astronaut uitgerust met een OMEGA Speedmaster. Dit jaar brengt OMEGA een eerbetoon aan deze memorabele gebeurtenis met een nieuwe Speedmaster Dark Side of the Moon, gemaakt met state-of-the-art technologie, een rijk palet aan materialen en meesterlijke expertise.

In 2018 werd de eerste Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8 uitgebracht ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de missie. Dit keer heeft OMEGA het opgewaardeerd met een nog gedetailleerder en verfijnder horlogedesign.

Het kaliber 3869 heeft een lasergeëtst maanreliëf op de zwarte hoofdplaat en bruggen. Net als de maan laat dit uurwerk twee verschillende kanten zien. De voorzijde van de wijzerplaat geeft weer hoe wij als mens het maanoppervlak zien vanaf de aarde. De achterkant laat de ‘dark side’ zien die alleen astronauten kunnen waarnemen. Deze nieuwe update brengt de maan nog duidelijker in beeld dankzij lasergravure en contrasterende oppervlakken. Het gangwerk heeft lichtgrijs gecoate wielen en een donkergrijs-goud gecoat balanswiel.
Bovendien heeft het kaliber 3869 de Co-Axial Master Chronometer standaard bereikt, dat garant staat voor het hoogste niveau van precisie, chronometrische prestaties en magnetische weerstand van de Zwitserse horloge-industrie.

Het met de maan versierde gangwerk is te zien door de geskeletonneerde wijzerplaat van het horloge, dat gemaakt is van zwart geanodiseerd aluminium. Maar daar eindigt de reis niet. Bij het assembleren van de 44,25 mm brede horlogekast, de gepolijste lunette en de achterkant van de horlogekast, heeft OMEGA gebruik gemaakt van afzonderlijke stukken zwarte keramiek. De tachymeterschaal is gevuld met helder wit "Grand Feu" email.

De centrale chronograaf-secondewijzer is geel gelakt, een kleurthema dat wordt voortgezet op de geperforeerde band van het horloge, gemaakt van zwart rubber met een gele binnenkant. Ook nieuw is de kleine secondewijzer op 9 uur, waarvoor een patent is aangevraagd. Deze is gemaakt van Grade 5 titanium en heeft de vorm van NASA's beroemde Saturnus-V-raket.

Op de achterkant van de kast staat onder meer "WE'LL SEE YOU ON THE OTHER SIDE" gegraveerd, de laatste woorden die piloot Jim Lovell tegen de grondbediening sprak vlak voordat de Apollo 8-missie voor het eerst naar de andere kant van de maan verdween en er geen radiocontact meer was.

Binnenkort landt deze hommage in onze zaak.

 

18/01/2024

Divider