Longines Mini DolceVita

Bekijk alle horloges van Longines
Longines Mini DolceVita
Longines Mini DolceVita
Longines Mini DolceVita
Longines Mini DolceVita
Longines Mini DolceVita

Elegantie tot in de kleinste details

De Longines Mini DolceVita is gearriveerd. Met zijn discrete profiel, klassieke styling en esthetische variaties die tegelijkertijd actueel en tijdloos zijn, is het een meesterwerk dat op voortreffelijke wijze de luxe en hedendaagse elegantie van Longines uitdrukt. 

Met een horlogekast met een gereduceerd profiel, pure lijnen en een nieuw ontworpen roestvrijstalen armband is deze moderne klassieker zowel trendy als elegant. De Mini DolceVita heeft een indrukwekkende geschiedenis. De collectie is geïnspireerd op een Longines legende uit 1927 en natuurlijk op de originele DolceVita collectie uit 1997. Uit die laatste collectie ontstond de inmiddels bekende Longines-slogan "Elegance is an attitude", eveneens van toepassing op de Mini-uitgaven.

Elke referentie in de Mini DolceVita collectie heeft een rechthoekige roestvrijstalen kast van 21,50mm x 29,00mm en wordt aangedreven door een zeer nauwkeurig L178 quartz uurwerk. Ze zijn waterbestendig tot 3 bar (30 meter).

 

Een mini-horloge, een grote verscheidenheid

De eyecatcher van de nieuwe Mini DolceVita collectie heeft een horlogekast omlijst door 38 IF-VVS Top Wesselton diamanten. Een nieuwe ronde Cosmo wijzerplaat in de rechthoekige kast vestigt de aandacht op zijn compromisloze elegantie. De Cosmo wijzerplaat, te zien door een krasbestendig saffierglas, wordt gekenmerkt door subtiele contrasten, met een zilverkleurige sunray achtergrond, een wit mat uurspoor, zilverkleurige sunraybinnencirkel en een wit matte ronde subdial voor de kleine seconden. De geschilderde Romeinse cijfers en blauwe wijzers zijn goed leesbaar tegen de lichtere tinten van de wijzerplaat. Deze Mini DolceVita wordt gepresenteerd op een nieuw ontworpen roestvrijstalen armband die dankzij de 198 schakels een buitengewoon comfort biedt aan de drager.

De Mini DolceVita horloges zijn gemaakt in een indrukwekkende reeks kleuropties en configuraties. Zes van de nieuwe referenties hebben diamanten op de kast. Naast het klassieke model dat hierboven is geïntroduceerd, is er een horloge met een Romeinse rechthoekige zilverkleurige wijzerplaat die zich onderscheidt door subtiele geometrische patronen in reliëf aangebracht op de wijzerplaat met een guilloche effect, en geschilderde Romeinse cijfers en blauwe wijzers. De kleine secondewijzer op 6 uur wordt gepresenteerd in een vierkante subdial.

Vier referenties met diamanten werden gemaakt in vier opvallende modieuze kleuren: ivoorwit, muntgroen, bloesemroze en sereenblauw. De bandjes komen mooi overeen met de kleur van het buitenste vierkant van de Romeinse rechthoekige wijzerplaat. Er wordt contrast  gecreëerd ten opzichte van het binnenste vierkant met geometrisch patroon. De vergulde Romeinse cijfers en de vergulde wijzers creëren een 3D-indruk.

De nieuwe Mini DolceVita familie bevat ook vijf referenties met opvallende en tegelijkertijd ingetogen kasten zonder diamanten. De verscheidenheid is opnieuw indrukwekkend. De modellen met Romeinse wijzerplaat worden vergezeld door horloges met Cosmo wijzerplaten met een zilverkleurige gezandstraalde afwerking. Ze worden aangeboden op de nieuw ontworpen roestvrijstalen armband of op een stijlvolle zwarte leren band. Het horloge met Romeinse wijzerplaat is ook verkrijgbaar met een rode leren band.

25/09/2023

Divider