TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

Bekijk alle horloges van Tag Heuer
TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche
TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche
TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche
TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche
TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche
TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche
TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

Eerbetoon aan sportwagens

Na een samenwerking die in 2021 van start ging, bundelen TAG Heuer en Porsche opnieuw de krachten. Samen presenteren ze de TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche, verkrijgbaar in twee versies. Deze lancering viert de 60ste verjaardag van de TAG Heuer Carrera collectie en de Porsche 911 (oorspronkelijk de 901 genoemd).

 

De kracht van precisie

De eerste Porsche 911 bereikte in 1963 de snelheid van 100 km/u in slechts 9,1 seconden en toonde daarmee de kracht, wendbaarheid en het technische vernuft van de wagen. De 911-modellen die daarop volgden verlegden steeds weer de grenzen en vestigden keer op keer nieuwe records op het gebied van snelheid en dynamiek.

In het geboortejaar van de Porsche 911 bracht Jack Heuer ook de eerste Heuer Carrera op de markt. Geïnspireerd door de iconische Carrera Panamericana race, werd het een functioneel en praktisch horloge met een strak, leesbaar ontwerp.

Zestig jaar later brengen de horlogemaker en autobouwer een eerbetoon aan hun iconische modellen met een Steel en Gold uitgave van de TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche.

 

De ware belichaming van snelheid

De nieuwe Carrera’s worden aangedreven door het TH20-08 gangwerk, een nieuwe interpretatie van het in-house TH20-00. Het TH20-08 gangwerk is ontworpen om korte tijdsintervallen met precisie te meten, net zoals de razendsnelle acceleratie van de Porsche 911. De centrale wijzer versnelt en vertraagt geleidelijk gedurende 60 seconden, voordat hij snel opnieuw start. Dit garandeert een optimale afleesbaarheid van de wijzerplaat. Het unieke mechanisme van het uurwerk heeft twee slakvormige wielen die een fascinerend vertragingseffect creëren voor de centrale wijzer. Deze wieltjes zijn vervaardigd met behulp van geavanceerde technologie, een proces dat bekend staat als LiGA en veel wordt gebruikt in micro-elektronica.

Een andere knipoog naar sportwagens is te vinden in het rode gedeelte van de subwijzerplaat op 9 uur. Het dient als herinnering aan de kritische snelheidslimiet van de motor waarboven deze schade zou kunnen oplopen. De rode lijn is geplaatst op 6,8 uur, een verwijzing naar de limiet van 6800 omwentelingen per minuut.

Het gebogen, gewelfde kristalglas loopt langs de rand van de wijzerplaat en gaat op in de kast. Door deze vorm krijgt het de bijnaam “glazen doos”.

 

Goud en zilver

De TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche is verkrijgbaar in een stalen en gouden versie en heeft een uniek ontwerp. Het design van de wijzerplaat is een visuele weergave van snelheid en acceleratie. Rode lijnen op de lunette weerspiegelen de mogelijkheid om van 0 naar 100 km/u te accelereren in slechts 9,1 seconden, als eerbetoon aan de allereerste Porsche 911. Daarnaast zijn er nog andere subtiele rode details op het horloge aangebracht. De subwijzerplaat op 6 uur is een verwijzing naar het Porsche-dashboard uit de jaren 70, waar de 50 km/u-zone werd gemarkeerd om de maximale snelheid in stedelijke gebieden aan te geven. De leesbaarheid van het horloge is perfect.

Door het glas aan de achterkant van de kast heb je een fascinerend zicht op de complexe mechanica van het horloge. De achterkant van de kast is speciaal ontworpen en refereert naar het driespaaks stuurwiel van Porsche.

Beide uitgaven hebben een band van kalfsleer. Er is gekozen voor bruin voor de gouden editie en zwart voor de stalen editie. Het originele "911"-nummer is in reliëf aangebracht op de horlogeband, als eerbetoon aan Porsche.

De stalen editie heeft een zilveren wijzerplaat, terwijl de gouden editie verfijnde elegantie uitstraalt met zijn beige wijzerplaat. Deze twee unieke uurwerken worden gepresenteerd in een speciale verpakking met subtiele accenten van goud en staal.

08/09/2023

Divider