OMEGA Seamaster Diver 300M Summer Blue

Bekijk alle horloges van Omega
OMEGA Seamaster Diver 300M Summer Blue
OMEGA Seamaster Diver 300M Summer Blue
OMEGA Seamaster Diver 300M Summer Blue

Verjaardagseditie 75 jaar

Naar aanleiding van zijn 75ste verjaardag lanceerde OMEGA onlangs 11 nieuwe Seamaster horloges, waaronder een blauwe versie van de Diver 300M. De OMEGA Seamaster Diver 300M werd geïntroduceerd in 1993. In de drie decennia sinds zijn verschijning is de Diver 300M een echte hoeksteen geworden van OMEGA’s horlogecollectie en een van de meest herkenbare duikhorloges ter wereld.

Het horloge heeft zijn bekendheid te danken aan tal van factoren. De handmatig bediende helium escape valve die uitsteekt aan de zijkant van de horlogekast op 10 uur is er daar een van. Maar waarschijnlijk nog belangrijker is het feit dat het horloge door James Bond werd gedragen gedurende het hele Pierce Brosnan tijdperk en dat het ook te zien was in een aantal van de daaropvolgende Bond-films met Daniel Craig.

De blauwe jubileumuitgave van de OMEGA Seamaster Diver 300M is grotendeels identiek aan zijn voorgangers. De horlogekast is gemaakt van geborsteld en gepolijst roestvrij staal en heeft een diameter van 42 mm. Het wordt aangeboden met een roestvrijstalen armband of een blauwe rubberen horlogeband. Het horloge is ook voorzien van een gesigneerde schroefkroon op 3 uur en de reeds vermeldde conische knop voor de helium escape valve die uitsteekt aan de andere kant van de horlogekast op 10 uur. De totale dikte van de nieuwe Diver 300M is eveneens 13,6 mm inclusief het de koepelvormige saffierglas net als de vorige modellen uit deze lijn. En de wijzerplaat is gemaakt van keramiek met een datumvenster op 6 uur en het kenmerkende golfpatroon van het model dat in het oppervlak is gegraveerd.

In tegenstelling tot de rest van de collectie heeft de blauwe verjaardagseditie een caseback met een gravure van Poseidon die een drietand vasthoudt en getrokken wordt door twee zeepaardjes. Maar wijzerplaat en bezel vormen het grootste verschil. De unidirectionele lunette is voorzien van een glanzend blauw keramisch inzetstuk met 60-minuten tijdschaal met een lichtgevende stip in de omgekeerde driehoek bij de nulmarkering. Het ontwerp daarvan is exact hetzelfde als de standaard Diver 300M, maar de tijdschaal is op dit nieuwe model afgewerkt met lichtblauw gekleurd Grand Feu email. De wijzerplaat van de nieuwe OMEGA Seamaster Diver 300M is blauw met lichtblauwgetinte Super-LumiNova in de gerhodineerde skeletwijzers en aangebrachte uurmarkeringen. De blauwe keramische wijzerplaat wordt gekenmerkt door een gradiënt effect dat donkerder wordt naar de buitenrand toe om een harmonieus geheel te vormen met de donkerblauwe kleur van de lunette.

De nieuwe OMEGA Seamaster Diver 300M Summer Blue editie wordt aangedreven door hetzelfde Co-Axial Caliber 8800 automatische uurwerk dat te vinden is in de standaard Diver 300M modellen. Het OMEGA Caliber 8800 heeft een gangreserve van 55 uur en is METAS-gecertificeerd.

Het horloge arriveerde onlangs in onze zaak en je vindt het ook hier terug in onze webshop.

 

16/08/2023

Divider