Breitling Top Time Deus & Triumph

Bekijk alle horloges van Breitling
Breitling Top Time Deus & Triumph
Breitling Top Time Deus & Triumph
Breitling Top Time Deus & Triumph
Breitling Top Time Deus & Triumph

met B01 gangwerk

De samenwerking van Breitling met Deus Ex Machina en Triumph Motorcycles krijgt een krachtig vervolg door in de twee nieuwste edities het Breitling gangwerk B01 toe te voegen.

 

Back in Black - de Top Time Deus

Na twee uitverkochte limited editions werkten Breitling en het Australische motor- en surfmerk Deus Ex Machina samen aan de derde versie van de Top Time Deus, nu onderdeel van de Breitling basiscollectie.

Het nieuwe horloge is een monochrome variant van de kleurrijke voorgangers, met een zwarte wijzerplaat en drie witte contrasterende secundaire wijzerplaten en tachymeterschaal. Het horloge is verkrijgbaar met een zwarte geperforeerde kalfsleren band of een metalen armband. De rode markering op de buitenste wijzerplaat en de rode chronowijzer in de vorm van een bliksemschicht springen in het oog.

Het sublieme Breitling gangwerk B01 is zichtbaar door het saffierglas aan de achterkant van de horlogekast, waar tevens een rood Deus-logo in het midden aangebracht is.

 

Fire and Ice - de Top Time Triumph

Breitling werkte in 2022 voor het eerst samen met de Britse motormaker Triumph. Hun samenwerking startte met de release van een Breitling Speed Twin Limited Edition motorfiets en twee Top Time Triumph-horloges (waarvan 1 limited edition van slechts 270 exemplaren).

Beide modellen hebben een unieke ijsblauwe wijzerplaat. De opvallende blauwe kleur komt precies overeen met de kleur van een Triumph Thunderbird 6T uit 1951 en een zeldzame Breitling Top Time Ref. 815 met blauwe wijzerplaat uit de jaren ’70.

Dit jaar kreeg de versie van de Top Time Triumph, die nu deel uitmaakt van de basiscollectie van Breitling, een upgrade, door het Breitling gangwerk B01 toe te voegen. Het verfijnde mechanisme van het uurwerk is zichtbaar door het saffierglas van de open horlogekast aan de achterzijde. De wijzerplaat heeft een dubbel register met snelheidsmetende tachymeterschaal en het logo van Breitling en Triumph op 12 en 6 uur. De opvallende ijsblauwe kleur wordt gecombineerd met een zwarte geperforeerde kalfsleren band of een metalen armband.

Er zijn enkele knipogen naar de vintage Breitling verwerkt in de nieuwe uitgave: het retro-logo, de paddestoelvormige chronograafdrukknoppen en een “Zorro”-wijzerplaatontwerp. Het vlinderdasmotief dat in de jaren '60 op de Top Time werd geïntroduceerd, is subtiel geïntegreerd met behulp van een metaalborsteltechniek die alleen zichtbaar is onder bepaald licht.

 

De perfecte chronograaf: Breitling gangwerk B01

Breitling bracht in maart van dit jaar de collectie Top Time Classic Cars opnieuw uit, maar dan met het Breitling gangwerk B01. Ook de nieuwe Top Time Triumph en Deus zijn nu uitgerust met de Breitling B01. Het toonaangevende manufactuurkaliber, voor het eerst geïntroduceerd in 2009, belichaamt meer dan een eeuw horloge-expertise. Het is de industriestandaard geworden voor chronograafuurwerken, zowel wat betreft functionaliteit als esthetiek.

Het kaliber 01 is uitgerust met een kolomwielsysteem, het kenmerk van high-end mechanische chronograafuurwerken, en een verticale koppeling die zorgt voor een nauwkeurige en soepele werking. Het uurwerk heeft een gangreserve van 70 uur en is COSC-gecertificeerd.

21/06/2023

Divider