Tissot PRX Automatic Chronograph

Bekijk alle horloges van Tissot
Tissot PRX Automatic Chronograph
Tissot PRX Automatic Chronograph
Tissot PRX Automatic Chronograph
Tissot PRX Automatic Chronograph

met panda wijzerplaat

Tissot introduceerde in 2021 de PRX-serie. Eerst kwam er een reeks quartzhorloges op de markt, gevolgd door automatische varianten. De PRX-collectie is gebaseerd op het design van het eerste Seastar-horloge met geïntegreerde armband uit 1978. Een paar jaar later registreerde Tissot officieel de naam PRX. "PR" staat voor "Precise" en "Robust". De "X” geeft in Romeinse cijfers aan dat het horloge waterbestendig is tot 10 atmosfeer - oftewel 100 meter -, een cijfer dat wordt geëvenaard door de huidige PRX-horloges. Dankzij de PRX-serie kon Tissot de Quartz-revolutie doorstaan en in de jaren ‘90 uitgroeien tot een internationale leider op het gebied van horlogerie. De laatste nieuwkomer in de collectie is de PRX Automatic Chronograph.

Het stalen horloge met een roestvrijstalen horlogekast van 42 mm volgt de gestroomlijnde, hoekige vorm van de PRX en voegt een extraatje toe aan de relaxte jaren ‘70 stijl van het sporthorloge met een zogenaamde 'omgekeerde panda'-wijzerplaat. Een krasbestendig saffierglas met een antireflecterende coating beschermt de verticaal geborstelde blauwe wijzerplaat met lichtgevende indexen en een handig datumvenster op 4u30. Het horloge wordt verder gekenmerkt door een kast met geborstelde oppervlakken, een gepolijste lunette, geborstelde en rechthoekige pushers, een gesigneerde kroon en een geïntegreerde, verwisselbare quick-release armband met vlindersluiting.

De PRX Automatic Chronograph wordt aangedreven door het Valjoux A05.H31 kaliber, zichtbaar door het saffierglas aan de achterzijde. Automatisch en met een indrukwekkende gangreserve van 60 uur voorziet het gangwerk de wijzerplaat van 30-minuten- en 12-uurs tellers.

 

06/06/2023

Divider