TAG Heuer Monaco Skeleton

Bekijk alle horloges van Tag Heuer
TAG Heuer Monaco Skeleton
TAG Heuer Monaco Skeleton
TAG Heuer Monaco Skeleton

Race-erfgoed

Ter gelegenheid van de 80ste editie van de prestigieuze Monaco Grand Prix in 2023 voegt TAG Heuer een nieuw hoofdstuk toe aan de geschiedenis van de TAG Heuer Monaco colllectie met drie avant-gardistische, innovatieve en kleurrijke chronografen. 

De TAG Heuer Monaco, geïntroduceerd in 1969, werd al snel een van de meest iconische horloges van de Zwitserse horlogemaker. Het gedurfde vierkante kastontwerp en de innovatieve chronografiefuncties waren niet te vergelijken met de horloges die er toen op de markt waren. De Monaco-collectie creëerde een aanhang onder zowel racefanaten als horlogeliefhebbers. 

De nieuwste TAG Heuer Monaco Skeleton komt in drie verschillende open wijzerplaten: Original Blue, Racing Red en Turquoise. Het eigen Heuer 02 gangwerk heeft een gangreserve van 80 uur, een van de grootste voor een chronograaf in de horloge-industrie. Bovendien wordt de verfijnde afwerking van de Heuer 02 geaccentueerd door de gegraveerde oscillerende massa die door de achterzijde van de saffierkast zichtbaar is.

Opvallend is ook de innovatieve horlogeband, een combinatie van rubber en leer voor optimaal comfort en stijl. De banden zijn verkrijgbaar in respectievelijk zwart of blauw. De lichtgevende elementen en Super-Luminova aangebracht op de indexen en wijzers geven het horloge een edgy en futuristisch tintje en zorgen tegelijkertijd voor optimale leesbaarheid. Ook het datumvenster is gemakkelijk te lezen bij weinig licht.

Original Blue

De TAG Heuer Monaco Skeleton Original Blue is geïnspireerd op de eerste TAG Heuer Monaco ooit met een blauwe wijzerplaat. Met blauwe en rode accenten op de wijzerplaat is het een eerbetoon aan de TAG Heuer Monaco 1969.

Racing Red

De TAG Heuer Monaco Skeleton Racing Red is een knipoog naar het race DNA van de collectie, waarbij het rood vaak refereert aan de vonken die ontstaan tijdens autoraces op het circuit. Daarnaast heeft het horloge ook zwarte en zilveren kleuraccenten die vooral zichtbaar zijn op de wijzerplaat.

Turquoise

De TAG Heuer Monaco Skeleton Turquoise is de derde nieuwigheid, met een frisse en avontuurlijke kijk op de TAG Heuer Monaco collectie. Het turquoise verwijst naar de kustlijn van Monaco en komt terug op het kolomwiel. Ook rood komt terug op de wijzers.

24/05/2023

Divider