OMEGA Seamaster Aqua Terra Worldtimer

Bekijk alle horloges van Omega
OMEGA Seamaster Aqua Terra Worldtimer
OMEGA Seamaster Aqua Terra Worldtimer
OMEGA Seamaster Aqua Terra Worldtimer
OMEGA Seamaster Aqua Terra Worldtimer
OMEGA Seamaster Aqua Terra Worldtimer
OMEGA Seamaster Aqua Terra Worldtimer

Drie nieuwe horloges in de collectie

OMEGA breidt de Worldtimer-collectie uit met drie nieuwe modellen: een titanium uitgave met een wijzerplaat die volledig gelaserd is en twee modellen in roestvrij staal.

De OMEGA Seamaster Aqua Terra Worldtimer kan elke tijdzone ter wereld volgen. In de afgelopen jaren is het OMEGA-horloge steeds populairder geworden. Het is nu een veelgebruikt uurwerk voor internationale reizigers en gepassioneerde verzamelaars. 

Naast een krasbestendige keramische bezel hebben de drie nieuwe modellen iets heel bijzonders gemeen: de unieke Worldtimer-display. In het midden van de wijzerplaat bevindt zich een weergave van de aarde en haar continenten in reliëf, gezien van boven de Noordpool. De display wordt bekomen door continenten en kleuren door middel van laserstralen op een oppervlak van Grade 5 titanium te simuleren. Hoewel het met het blote oog niet te zien is, is het hele horloge gewelfd om de kromming van de aarde na te bootsen. Rondom de wereldkaart bevindt zich een 24-uursaanduiding verdeeld in dag- en nachtsecties.

OMEGA's thuisstad Bienne in Zwitserland is een van de vele wereldwijde bestemmingen die rond elke wijzerplaat en de buitenste ring vermeld worden. Alle plaatsnamen, met uitzondering van de Britse hoofdstad, zijn geelgoud gekleurd op de roestvrijstalen modellen en wit op de titanium uitgave. LONDON is rood gekleurd om de Greenwich Mean Time te benadrukken, tegenwoordig bekend als Universal Time Coordinated (UTC).

De titanium uitgave (220.92.43.22.99.001)

De gedurfde en sportieve Worldtimer van licht en corrosiebestendig titanium heeft heeft een zwartgrijze wijzerplaat die volledig geproduceerd is door middel van een laser, inclusief de kleuren. Als aanvulling op de matte wijzerplaat heeft OMEGA gekozen voor een bezel van geborsteld zwart keramiek en zwarte wijzers en indexen, gevuld met wit Super-LumiNova dat in het donker een blauwe gloed heeft. De look wordt gecompleteerd door een geïntegreerde band van zwart gestructureerd rubber met grijze stiksels, een extra decoratieve schakel van geborsteld Grade 2 titanium en een sluiting in hetzelfde materiaal.

De roestvrijstalen uitgaven (220.32.43.22.10.001 en 220.30.43.22.10.001) 

OMEGA brengt ook twee modellen met roestvrijstalen horlogekast op de markt met een klassiekere look & feel. Het eerste model heeft een bijpassende roestvrijstalen armband en vlindersluiting. De andere nieuwigheid heeft een geïntegreerde groene rubberen band met grijze stiksels, extra decoratieve schakel in gepolijst staal en gepolijst geborstelde vouwsluiting. Ze hebben beiden een sun-brushed PVD wijzerplaat in groen, omringd door een gepolijst-geborstelde groene keramische bezel. Wijzers en indexen in 18K Moonshine™ Gold geven de wijzerplaat extra glans.

De drijvende kracht achter de Worldtimer 

De drijvende kracht achter elke nieuwe Seamaster Aqua Terra Worldtimer is het Co-Axial Master Chronometer Calibre 8938, dat voldoet aan de hoogste precisienormen van het Zwitserse Federale Instituut voor Metrologie (METAS). Elke Worldtimer is ook waterdicht tot op 150 meter.

22/05/2023

Divider