Tissot Chemin des Tourelles

Bekijk alle horloges van Tissot
Tissot Chemin des Tourelles
Tissot Chemin des Tourelles
Tissot Chemin des Tourelles
Tissot Chemin des Tourelles
Tissot Chemin des Tourelles

Nieuwe modellen 2023

Chemin des Tourelles is een zeer betekenisvolle naam voor het Zwitserse horlogemerk Tissot. De collectie is een eerbetoon aan zijn geschiedenis, met een klassiek ontwerp en een naam die verwijst naar de straat waar de Tissot-fabriek werd opgericht. Tissot werkt de Chemin des Tourelles-collectie dit jaar bij met herwerkte kasten in verschillende maten, nieuwe wijzerplaatontwerpen en een modern automatisch uurwerk in alle referenties. Toch zijn de algemene geest en het ontwerp van de collectie intact gebleven. Chemin des Tourelles combineert klassieke codes met een vleugje elegantie en luxe, en een subtiel stukje moderniteit.

Er worden dit jaar maar liefst 15 nieuwe modellen op de markt gebracht. Het concept van de 2023 Tissot Chemin des Tourelles collectie blijft vertrouwd, maar is over het geheel genomen verfijnder, veelzijdiger en moderner.

De nieuwe uitgaven zijn verkrijgbaar in 3 verschillende maten: 34, 39 en 42 mm. De horlogekast heeft in vergelijking met de vorige generatie opnieuw meer rondingen, kortere en slankere lugs, een betere ergonomie en een taps toelopend zijontwerp dat het horloge visueel verfijnder maakt. De lunette is meer gewelfd, net als het saffierglas dat de wijzerplaat beschermt. Alle horloges zijn waterbestendig tot 50 meter.

Alle wijzerplaten zijn gewelfd en de wijzers zijn vernieuwd met gebogen punten die de kromming van de wijzerplaat volgen. Aan de ene kant zijn ze gezandstraald en aan de andere kant gepolijst. De aangebrachte markeringen zijn ook nieuw, gebogen en gefacetteerd voor een luxueuzere uitstraling. Afhankelijk van de gekozen kastmaat zijn er meerdere wijzerplaatopties en -kleuren mogelijk.

De volledige collectie is uitgerust met zogenaamde quick-release veerstangen, zodat het verwisselen van de horlogeband moeiteloos verloopt. Er zijn uitgaven met lederen band beschikbaar en de 5-schakelige, geborstelde en gepolijste armband is ook opnieuw van de partij, met meer hoeken en schuine kanten op de schakels.

De moderniteit komt vooral van het vernieuwde uurwerk, de Powermatic 80. Het werd in het verleden reeds gebruikt in de collectie, maar wordt nu geleverd met een antimagnetische Nivachron-haarveer. Het uurwerk, met een gangreserve van 80 uur, is zichtbaar onder de transparante caseback.

Tissot Chemin de Tourelles bij Clem Vercammen

27/04/2023

Divider