Breitling Top Time Classic Cars

Bekijk alle horloges van Breitling
Breitling Top Time Classic Cars
Breitling Top Time Classic Cars
Breitling Top Time Classic Cars
Breitling Top Time Classic Cars
Breitling Top Time Classic Cars

Nieuw - Ford Thunderbird

De jaren ’60 waren een decennium van experimenteren, plezier, vrijheid en energie. Op de motor of in een sportwagen, het leven ging in volle vaart. Willy Breitling – derde generatie Breitling horlogemakers - voelde deze verandering aan en begon een onconventionele chronograaf te ontwerpen die de energie van het tijdperk vatte. Hij noemde hem de Top Time.

„De Top Time betekende een breuk met het traditionele horlogeontwerp voor een generatie die in alle opzichten brak met de heersende conventies,“ zegt Georges Kern, CEO van Breitling. „Wij gaan voor dat gevoel van vrijheid en plezier met de op de jaren 60’ geïnspireerde Top Time Classic Cars-collectie, en zijn verheugd opnieuw met Ford samen te werken voor de introductie van het nieuwe Thunderbird-model, samen met bijgewerkte versies van de Ford Mustang-, Chevrolet Corvette- en Shelby Cobra-chronografen.“

Top Time Classic Cars, een collectie uit 2021, bleek zo’n succes dat Breitling niet anders kon dan haar terug te brengen - deze keer met nog meer gas.

Stijl en snelheid, met een krachtige nieuwe motor

Vanaf het begin stond de Top Time in het teken van actie en het werd al snel een favoriet onder motor- én modeliefhebbers. Het is een van de eerste chronografen die even gewild was bij zowel mannen als vrouwen. De gedurfde, grafische ontwerpen veroverden tijdschriften en het witte doek (zelfs ‘s werelds favoriete spion, James Bond, droeg een exemplaar in de film Thunderball uit 1965). Die levendige traditie wordt vandaag de dag voortgezet door Breitling die samenwerkt met enkele van de grootste namen uit de auto- en motorwereld voor de creatie van de Top Time horloges: Deus Ex Machina en Triumph Motorcycles voor motoren, Ford Thunderbird en Mustang, Chevrolet Corvette en Shelby Cobra voor auto’s.

De vernieuwde Classic Cars collectie bevat nu het Ford Thunderbird-model met een rode band en een strakke witte wijzerplaat die de aandacht vestigt op het groenblauwe Thunderbird-logo en de rode chronograafwijzers. De vier horloges hebben de kleuren en emblemen van hun tegenhangers van sportwagens uit de jaren ‘50 en ‘60 en zijn nu allemaal voorzien van een nieuwe motor onder de motorkap: het Breitling manufactuurkaliber 01.

Dit uitzonderlijke vervaardigde uurwerk, waarvan de verfijnde mechaniek zichtbaar is door de open saffierkristallen caseback, biedt een gangreserve van ongeveer 70 uur en een garantie van 5 jaar. Het kaliber 01 van Breitling werd voor het eerst uitgebracht in 2009 en is een van de meest gewaardeerde chronograafmechanieken in de industrie, ontworpen voor maximale precisie, betrouwbaarheid en functionaliteit. Het gangwerk is uiteraard COSC-gecertificeerd. Om het kaliber te kunnen herbergen is de Top Time kast verbeterd en biedt deze nu een verhoogde waterdichtheid tot op een diepte van 100 m (10 bar).

Designelementen zijn de geperforeerde lederen raceband, de snelheidsmetende tachymeterschaal en contrasterende „squircle“ (niet helemaal vierkant, niet helemaal rond) wijzerplaten die doen denken aan vintagedashboardmeters. En net als zijn stijlgedreven voorganger uit de jaren ‘60 is de roestvrijstalen kast van 41 mm van de Top Time een comfortabel formaat voor auto- en horlogeliefhebbers.

 

21/03/2023

Divider