Breitling Premier B01 Chronograph 42

Bekijk alle horloges van Breitling
Breitling Premier B01 Chronograph 42
Breitling Premier B01 Chronograph 42
Breitling Premier B01 Chronograph 42
Breitling Premier B01 Chronograph 42
Breitling Premier B01 Chronograph 42
Breitling Premier B01 Chronograph 42
Breitling Premier B01 Chronograph 42

Zes nieuwe Premier modellen

De Premier keert terug

Breitling lanceert zes nieuwe Premier-modellen met een heritage-geïnspireerd design. De nieuwe modellen beschikken over het Breitling-manufactuur kaliber 01.

In 1943 – tijdens de Tweede Wereldoorlog - had Willy Breitling naam gemaakt als maker van luchtvaartinstrumenten en navigatiehorloges die voldeden aan de functionele behoeften van die tijd. Maar hij droomde ook over de tijd na de oorlog en over het moment dat soberheid plaats zou maken voor tomeloos optimisme. Met die toekomst in gedachten ontwierp hij een reeks elegante chronografen en gebruikte hiervoor de beste materialen, afwerking en gangwerken. Hij noemde deze nieuwe lijn de Premier. De Premier Heritage-chronograafcollectie werd opnieuw geïntroduceerd in 2021. En twee jaar later voegt de Zwitserse horlogemaker zes nieuwe horloges toe aan het Premier-assortiment, die allemaal worden aangedreven door het automatische Breitling-manufactuurkaliber 01. 

„We streven ernaar om de gedurfde visie van Willy Breitling te combineren met de precisie van een professioneel navigatiehorloge en de verfijning van een modern horloge,“ zegt Georges Kern, CEO van Breitling. „De Premier is de belichaming van de hoopvolle energie die in de naoorlogse tijd ontstond, en wij zijn trots dat wij die traditie met een moderne retroversie kunnen verderzetten.“

Het toppunt van precisie, innovatie en stijl

De specialiteit van Breitling is altijd al de chronograaf geweest. De drie Breitling generaties speelden een rol bij de vorming ervan. Vanaf het moment dat hij in 1884 zijn bedrijf startte, maakte Leon Breitling van zijn expertise in het perfectioneren van het zakhorloge zijn missie. Zijn zoon Gaston introduceerde de eerste polshorloges die een onafhankelijke drukknop op 2 uur hadden. En zijn kleinzoon Willy voegde de tweede drukknop op 4 uur toe. Op die manier ontstond de moderne chronograaf die tegenwoordig in de horlogewereld wordt gebruikt. Willy ging trouwens nog een stap verder en voegde naast functionaliteit ook stijl toe aan de chronograaf.

De nieuwe Premier B01 Chronograph 42-collectie voldoet ook aan de compromisloze technische normen van Willy Breitling. De zes modellen worden aangedreven door het automatische opwindmechanisme Breitling kaliber 01, een manufactuurmechaniek die ontworpen is voor maximale precisie, betrouwbaarheid en functionaliteit. Het gangwerk werd voor het eerst uitgebracht in 2009 en is een van de meest gewaardeerde chronograafmechanieken in de branche. Zoals bij alle mechanische kalibers van Breitling mag ook dit kaliber een COSC-certificering voor nauwkeurigheid op zijn naam schrijven.

De nieuwste versie van het Breitling-manufactuurkaliber 01 is herzien in 2022 en bevat een trimmerprofiel en een compacter oscillerend gewicht dat via de transparante saffierglazen achterkant van het horloge kan worden bewonderd. Op het gangwerk zit 5 jaar garantie en het heeft een gangreserve van ongeveer 70 uur. In overeenstemming met de wens van Willy om bruikbaarheid met elegantie te combineren, heeft de Premier nu een waterdichtheid tot op een diepte van 100 m (10 bar).

Voor het ontwerp van de nieuwe Premier heeft Breitling kenmerkende vintage Premier-ontwerpdetails behouden:

  • een gladde vaste lunette,
  • een wijzerplaat met twee registers,
  • gestroomlijnde rechthoekige drukknoppen,
  • Arabische cijfers

Met 42 mm is de diameter van de horlogekast iets groter dan de 40 mm van de bestaande B09-modellen. De ton sur ton secundaire wijzerplaten met chronograafminuten op 3 uur en lopende seconden op 9 uur zorgen voor een verfijnde stijl, terwijl nieuwe wijzerplaatkleuren in zalmkleur, blauw, groen, zwart en roomkleur een moderne twist aan de roestvrijstalen modellen toevoegen. Een andere variant in 18kt rood goud heeft een klassieke roomkleurige wijzerplaat. Bij het horloge kan worden gekozen uit een klassieke krokodillenleren band of een metalen armband.

21/03/2023

Divider