TAG Heuer Monaco ‘DARK LORD’

Bekijk alle horloges van Tag Heuer
TAG Heuer Monaco ‘DARK LORD’
TAG Heuer Monaco ‘DARK LORD’
TAG Heuer Monaco ‘DARK LORD’

Special edition

Naar aanleiding van de Monaco 2022 Grand Prix lanceerde Tag Heuer vorig jaar een speciale editie van de Monaco, de “Dark Lord” editie. Het is een remake van een versie uit de jaren 70 (ref. 74033N), maar met een moderne twist. Binnenkort arriveert het horloge eindelijk in onze zaak, dus tijd om deze speciale editie in de kijker te zetten.

De wijzerplaat van de “Dark Lord” is zoals de naam al doet vermoeden volledig zwart. Ze bestaat uit twee delen: een cilindervormig geborsteld middengedeelte en een ongewoon gestructureerd buitengedeelte met een korrelig oppervlak dat is geïnspireerd op banden en asfalt.

De secondewijzer en de wijzers van de chronograaf zijn uitgevoerd in dieprood, terwijl de uren- en minutenwijzers zijn uitgevoerd in roségoud met Super-Luminova om een zichtbaar contrast te vormen met de zwarte achtergrond.

De TAG Heuer Monaco “Dark Lord” heeft net als de rest van de Monaco lijn een direct herkenbare 39mm brede vierkante kast. In plaats van een geborsteld en gepolijst roestvrij stalen kast, is deze volledig afgewerkt in gezandstraald matzwart DLC-gecoat Grade 2 titanium. De wigvormige pushers en gesigneerde kroon zijn afgewerkt in hetzelfde matzwart, wat in een uniforme look resulteert.

De onderkant van het uurwerk is afgewerkt met een saffier venster die het Heuer 02 binnenwerk laat zien. Het binnenwerk is voor deze versie afgewerkt met een unieke 5N roségouden uitvoering van zijn kenmerkende wiel-achtige opwindrotor met strak uitgevoerde Côtes de Genève.

De “Dark Lord” behoudt zoals de rest van de Monaco’s een 100 meter waterdichtheid.

De TAG Heuer Monaco ‘DARK LORD’ vind je hier in onze online winkel;

06/03/2023

Divider