LONGINES PILOT MAJETEK

Bekijk alle horloges van Longines
LONGINES PILOT MAJETEK
LONGINES PILOT MAJETEK
LONGINES PILOT MAJETEK

Terugkeer naar de essentie van het pilotenhorloge

De Longines Pilot Majetek combineert de geest van avontuur met een historische dimensie zonder de esthetische en technische codes van de 21ste eeuw uit het oog te verliezen. De bidirectionele lunette op een kussenvormige stalen kast herinnert aan het model uit 1935 dat de inspiratiebron vormde voor deze nieuwkomer. Hoewel het horloge oorspronkelijk bedoeld was voor vliegeniers, heeft het in het verleden toch een breder publiek aangetrokken op zoek naar een betrouwbaar, robuust, nauwkeurig en gemakkelijk af te lezen horloge.

De technische en ergonomische kenmerken van de nieuwe Longines Pilot Majetek – de proporties, de gebogen kussenvorm en de meer afgeronde lugs – zijn volledig afgestemd op de hedendaagse trends. De horlogekast heeft een diameter van 43 mm die zorgt voor een uitstekend draagcomfort. Op 9 uur is aan de buitenkant van de horlogekast een herdenkingsplaat bevestigd met het opschrift "1935". Dit verwijst naar de oorspronkelijke datum van het eerste Majetek en verbergt een nieuw gepatenteerd tandwielmechanisme.

Net zoals horloges die speciaal voor piloten zijn ontworpen, heeft de nieuwe Longines Pilot Majetek een matzwarte wijzerplaat die optimale leesbaarheid biedt. De witte Arabische cijfers, gecoat met super-LumiNova°, geven de uren aan, geaccentueerd door een spoorwegminuutmarkering. De rodium wijzers zijn fosforescerend, wat resulteert in een optimale leesbaarheid in het donker. De oversized kleine secondewijzer, verzonken in de wijzerplaat op 6 uur, herinnert samen met de geribbelde lunette aan het oorspronkelijke functionele karakter van dit pilotenhorloge. Het totale effect is evenwichtig en het horloge straalt elegantie uit.

De nieuwe Longines Pilot Majetek wordt aangedreven door het exclusieve Longines L893.6 kaliber met een magnetisch resistente silicium balansveer, is COSC-gecertificeerd en heeft een gangreserve van 72 uur.

Dit uurwerk heeft een band met twee stiksels, verkrijgbaar in bruin of groen leder met beige stiksels. Een NATO-band van polyester, gemaakt van gerecycleerd materiaal, is ook verkrijgbaar.

 

21/02/2023

Divider