OMEGA SPEEDMASTER SUPER RACING

Bekijk alle horloges van Omega
OMEGA SPEEDMASTER SUPER RACING
OMEGA SPEEDMASTER SUPER RACING
OMEGA SPEEDMASTER SUPER RACING
OMEGA SPEEDMASTER SUPER RACING

met nieuwe Spirate™-systeem

De OMEGA Speedmaster Super Racing is het eerste uurwerk met het Spirate™-systeem - OMEGA's verfijnde balansveermechanisme. Het horloge is een eerbetoon aan de 10de verjaardag van de Seamaster Aqua Terra >15'000 GAUSS die in 2013 werd uitgebracht. 

De OMEGA Seamaster Aqua Terra kon magnetische velden tot 15.000 gauss weerstaan, dankzij het gebruik van eigen niet-magnetische legeringen voor de belangrijkste onderdelen van het uurwerk. Daardoor werd een speciale beschermende kast overbodig. Daarna lanceerde Omega, samen met Metas, de Master Chronometer certificering. Om aan deze certificering te voldoen moet een uurwerk een nauwkeurigheid van 0/+5 seconden/dag hebben. En OMEGA’s nieuwste stap om een nog grotere precisie te bekomen is het Spirate™-systeem met een vermeende nauwkeurigheid tussen +0 en +2 seconden/dag. Het is de bedoeling van OMEGA om de technologie in de nabije toekomst in meer collecties te introduceren.

In de horlogekast van de Speedmaster Super Racing zit het kaliber 9920. Dit automatische uurwerk heeft een dubbele loop met een gangreserve van 60 uur, een kolomwiel, een verticale koppeling en natuurlijk de co-axiale echappement gecombineerd met de nieuwe Spirate™ System-spiraal. Het is een gecertificeerde Master Chronometer met 0/+2 seconden/dag nauwkeurigheid. Het behoudt de klassieke 4Hz frequentie van andere kalibers uit de serie. 

Het horloge heeft een roestvrijstalen kast met diameter 44,25 mm en een zwarte sandwich wijzerplaat met honingraatmotief. De wijzerplaat wordt omlijst door een zwarte keramische ring met tachymeter schaalverdeling in het geel. Het design van de minuutaanduiding is een verwijzing naar de racesport en dus ook de naam van het horloge.

De opvallende gele kleur is ook gebruikt op de chronograafwijzer met kleurverloop en de geel met zwart gestreepte kleine secondewijzer op 9 uur. De chronograafteller met minuten en uren staat er recht tegenover op 3 uur. Op 6 uur staat er een datumvenster waarin de "10" verschijnt in het lettertype van het Speedmaster-logo, eveneens een verwijzing naar de verjaardag van de Seamaster Aqua Terra >15'000 GAUSS. De diamantgepolijste en afgeschuinde zwarte pijlpuntindexen zijn gevuld met gele Super-LumiNova. De gele kleurcode wordt doorgetrokken in de vermeldingen ‘Speedmaster’ en ‘Super Racing’ op de wijzerplaat.

De OMEGA Speedmaster Super Racing wordt geleverd in een Speedmaster-horlogedoos met honingraatmotief in zwart met gele stiksels. De speciale presentatiedoos bevat een zwart met geel gestreepte NATO-band en gereedschap om de band te verwisselen.

 

30/01/2023

Divider