TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH

Bekijk alle horloges van Tag Heuer
TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH
TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH
TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH
TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH
TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH

60ste verjaardag

Zes decennia nadat de eerste TAG Heuer Carrera op de markt gebracht werd, presenteert TAG Heuer een jubileummodel in een beperkte oplage van 600 stuks.

De geest van de Carrera Panamericana leeft nog steeds

Tijdens de 12 uur van Sebring in 1962 hoorde Jack Heuer voor het eerst vertelllen over de gevaarlijke wegrace Carrera Panamericana in Mexico. Hij kwam toen op het idee om de naam van de race te gebruiken voor een nieuw horloge. De Jack Heuer Carrera werd gelanceerd in 1963. Zes decennia later wordt de Carrera collectie nog steeds wereldwijd geroemd omwille van het klassieke en elegante profiel, de leesbare wijzerplaat en hoge betrouwbaarheid.

 

Een wijzerplaat met een historisch ontwerp

Om de 60ste verjaardag te vieren, heeft het design team ervoor gekozen om terug te keren naar een van de meest gewaardeerde vintage Carrera modellen, de 2447 SN uit de late jaren 60. De 2447 SN heeft een zilveren wijzerplaat met zwarte tellers, ook wel een een panda wijzerplaat genoemd.

De leesbaarheid blijft een van de belangrijkste kenmerken van de Carrera collectie. Hiertoe dragen de contrastrijke wijzerplaat en doordachte ontwerpdetails toe bij. De uurmarkeringen bestaan uit eenvoudige, duidelijke strepen. De streep komt terug in het midden op de uur- en minutenwijzers en is deels wit in de zone waar de wijzers over de zwarte tellers bewegen. Dit komt uiteraard de zicht- en leesbaarheid ten goede.

 

De Panda is terug

De nieuwe limited edition is een getrouwe herinterpretatie van de Carrera 2447 SN. Het kleurenschema is geïnspireerd op het vintage horloge, inclusief de zwarte strepen op de centrale wijzers en uurmarkeringen, de dubbele stop op 12 uur en de zwarte tellers met contrasterende witte markeringen.

Op de zilveren sunray wijzerplaat zien we onder de dubbele stop het vintage Heuer logo met daarboven de naam Carrera. De teller op 6 uur draagt de vermelding "Swiss", een verwijzing naar de Swiss Made kwaliteit van het horloge.

De wijzerplaat wordt op zijn plaats gehouden door een kast van 39 mm van gepolijst staal met daarop een saffierglas. Het ontwerp van de drukknoppen, de beige lichtgevende coating en de dunne tachymetrische schaal rond de wijzerplaat, geven het horloge een echte vintage look.

Door het saffierglas aan de achterzijde van de horlogekast is het TAG Heuer Calibre 02 zichtbaar met een gangreserve van 80 uur. De achterkant van de kast is gegraveerd met het unieke nummer van het horloge, XXX/600, evenals een vermelding van de waterdichtheid tot 100 meter. Een geperforeerde raceband van zwart kalfsleer met een gesp maakt het geheel af. 

12/01/2023

Divider