OMEGA Speedmaster X-33 Marstimer

Bekijk alle horloges van Omega
OMEGA Speedmaster X-33 Marstimer
OMEGA Speedmaster X-33 Marstimer
OMEGA Speedmaster X-33 Marstimer
OMEGA Speedmaster X-33 Marstimer
OMEGA Speedmaster X-33 Marstimer
OMEGA Speedmaster X-33 Marstimer

OMEGA's nieuwste space watch

De makers van het eerste horloge dat op de maan werd gedragen, maken opnieuw een reuzensprong met een stijlvolle nieuwe Speedmaster, ontworpen om de tijd op aarde én op Mars te meten. De Speedmaster X-33 Marstimer van OMEGA is gemaakt in samenwerking met het European Space Agency (ESA). 

De nieuwe Marstimer wordt aangedreven door OMEGA’s 5622 Calibre. Dit is een een uiterst nauwkeurig  quartz-uurwerk dat de vele digitale en analoge functies van het horloge snel en efficiënt verwerkt.

De unieke 45 mm chronograaf, uitgevoerd in titanium grade 2, kan zowel op aarde als op de rode planeet Mars tijden en tijdzones bijhouden. De Marstimer van OMEGA is speciaal ontwikkeld voor wetenschappers en biedt een reeks waardevolle tools voor wie werkt aan ruimteonderzoek.

Het horloge heeft een MTC-functie waarmee de datum en tijd van Mars op de nulmeridiaan te volgen is, waarbij rekening wordt gehouden met het feit dat een dag op Mars 39 minuten langer duurt dan een dag op aarde. Daarnaast is het horloge uitgerust met een innovatief zonnekompas om zowel op aarde als op Mars het noorden te kunnen vinden. Ook de vertrouwde functies van de originele Speedmaster Skywalker X33 zijn verwerkt in het horloge: MET (Mission Elapsed Time), PET (Phase Elapsed Time), wekkers en een oneindige kalender. 

Tegen de contrasterende achtergrond van de klassieke zwarte wijzerplaat zijn de verscheidene analoge en digitale meetwaarden helder af te lezen. De symbolen voor aarde en Mars laten duidelijk zien welke functies in gebruik zijn. De lunette rond de wijzerplaat is een geanodiseerde bloedsteenkleurige aluminium ring, die doet denken aan het karakteristieke rode stof op Mars. Deze opvallende tint zien we terug in het verloop op de secondewijzer. Op de achterkant van de horlogekast staat het beroemde Speedmaster-opschrift en zeepaardje van OMEGA in reliëf, met daaromheen de woorden SPEEDMASTER X-33 MARSTIMER, ESA TESTED AND QUALIFIED. 

De Marstimer wordt geleverd met een speciale NATO-band en gereedschap om de horlogeband te verwisselen. Dit alles is verpakt in een speciale horlogerol, waarop aan de binnenkant een knipoog naar de rode planeet staat afgebeeld - Hebes Chasma, de steile kloof op het oppervlak van Mars.

02/10/2022

Divider