Omega Seamaster Planet Ocean

Bekijk alle horloges van Omega
Omega Seamaster Planet Ocean
Omega Seamaster Planet Ocean
Omega Seamaster Planet Ocean
Omega Seamaster Planet Ocean
Omega Seamaster Planet Ocean

Ultra Deep 6000m

De OMEGA Seamaster is een collectie duikhorloges ontstaan in 1948. Enkele jaren geleden presenteerde OMEGA de Planet Ocean Ultra Deep Professional met een waterdichtheid van 15000 m. Dit prototype – gemaakt op 3 exemplaren - werd getest op een diepte van 10928 m met de onderzeeër van de Five Deeps Expedition naar de bodem van de Marianentrog in de Stille Oceaan. Vandaag presenteert het merk de commerciële versie van dit horloge – de OMEGA Seamaster Planet Ocean Ultra Deep Titanium – met een indrukwekkende waterdichtheid tot 6000 m

De nieuwe OMEGA Seamaster Planet Ocean Ultra Deep Titanium is in feite een verkleinde versie van de OMEGA Seamaster Planet Ocean Ultra Deep Professional. De Planet Ocean Ultra Deep is een groot horloge met een diameter van 45,5 mm, een hoogte van 18,12 mm en een lengte van 56 mm. De horlogekast, lunette en kroon zijn gemaakt van gezandstraald grade 5 titanium. Het oppervlak is volledig mat, met uitzondering van de unidirectionele mat geborstelde lunette. De aanduiding van de schaal is aangebracht met de naadloze Liquidmetal technologie in zilvergrijs.

Om het horloge waterdicht te maken tot 6000 m is het uitgerust met een 5,2 mm saffierglas met een semi-conische vorm, waardoor het de druk met een optimale spanningsverdeling kan weerstaan. Niet alleen de vorm is uniek, maar ook het materiaal is zorgvuldig gekozen zodat er geen deeltjes of microscheurtjes problemen met de druk kunnen veroorzaken. De achterkant is met een tweedelige constructie aan de kast geschroefd - de achterkant zelf en een ring om het geheel af te sluiten. Het is met laser gegraveerd en gekleurd met een afbeelding van een zeepaardje en een sonarpatroon.

De wijzerplaat van de nieuwe Planet Ocean Ultra Deep Titanium is ook gebaseerd op het prototype. Het is gemaakt van keramisch titanium met geborstelde uurmarkeringen en wijzers en cyaanblauwe Arabische cijfers. De centrale secondewijzer heeft een blauw verloopeffect op de pijl aan het uiteinde. De wijzerplaat is klassiek met uren, minuten en seconden. Er is geen datumvenster dat het strakke ontwerp zou kunnen verstoren. Het horloge is ISO 6425 gecertificeerd. Deze certificering is geïntegreerd in de Master Chronometer testen door METAS. De wijzerplaat is, net als de rest van het horloge, volledig mat om reflectie te voorkomen. In de kast zit het in-house kaliber 8912, een automatisch uurwerk met Master Chronometer certificering. Het uurwerk heeft een frequentie van 3,5 Hz en een gangreserve van 60 uur.

De OMEGA Seamaster Planet Ocean Ultra Deep Titanium heeft een zwarte NATO band met blauwe streep gemaakt van polyamide garen, afkomstig van 100% gerecyclede visnetten. Het is bevestigd aan de pols met een gesp in grade 5 titanium.

Deze nieuwe Seamaster Planet Ocean is echt een indrukwekkend horloge. Het is zonder twijfel een van de meest opvallende professionele duikhorloges op de markt.

Ontdek het hier op onze website.

20/09/2022

Divider