TAG Heuer Aquaracer Professional 300 GMT

Bekijk alle horloges van Tag Heuer
TAG Heuer Aquaracer Professional 300 GMT
TAG Heuer Aquaracer Professional 300 GMT
TAG Heuer Aquaracer Professional 300 GMT
TAG Heuer Aquaracer Professional 300 GMT
TAG Heuer Aquaracer Professional 300 GMT
TAG Heuer Aquaracer Professional 300 GMT

Grenzen verleggen, altijd en overal

Het verhaal van de TAG Heuer Aquaracer Professional 300 gaat verder. Na de langverwachte herlancering vorig jaar schrijft TAG Heuer nu een nieuw hoofdstuk in het verhaal van de collectie met de nieuwe TAG Heuer Aquaracer Professional 300 GMT.

De nieuwe TAG Heuer Aquaracer Professional 300 GMT onderscheidt zich niet alleen door zijn krachtige en robuuste vorm, maar ook door zijn elegant kleurenpalet: blauw, geel en wit. De ontwerpers kozen deze drie  kleuren om naar de lucht, de zon en het water te refereren. 

De wijzerplaat met de iconische horizontale lijnen is diepblauw en staat in contrast met de uurmarkeringen en wijzers die bedekt zijn met een witte lichtgevende coating. Het horloge is ook uitgerust met een bi-directionele keramische lunette in twee kleuren om onderscheid te maken tussen dag en nacht. De ene helft van de lunette is diepblauw zoals de wijzerplaat en geeft de nachtelijke uren van 18u tot 6u aan. De andere helft is wit om de uren overdag - van 6u tot 18u - weer te geven. Voor optimale leesbaarheid is de 24-uurs GMT-schaal gegraveerd in keramiek en vervolgens gelakt in contrasterende kleuren: zwart voor overdag en wit voor 's nachts. Hierbij is geen enkel detail over het hoofd gezien: de cijfers 18 en 6 zijn in twee gesplitst waar het blauwe en het witte keramiek elkaar raken. De GMT-wijzer, die met de kroon wordt bediend, maakt binnen 24 uur een volledige cirkel om de wijzerplaat. De wijzer is geel gelakt en aan het uiteinde voorzien van een lichtgevende coating.

De herkenbare lunette met twaalf facetten is eveneens terug van weggeweest. En zoals voorheen, is elk facet geribbeld. Dit maakt het gemakkelijk om de ring vast te pakken en te verstellen. De kroon blijft ingeschroefd en beschermd. De 43 mm kast is waterbestendig tot 300 meter.

Net zoals bij de beroemde TAG Heuer Aquaracer Professional 300, is de achterkant van de kast van het nieuwe model gemaakt van staal en versierd met een zeshoekig patroon en de beroemde duikhelm. Deze laatste verscheen voor het eerst op de kast van de TAG Heuer Aquaracer in 2004. 

De nieuwe TAG Heuer Aquaracer Professional 300 GMT heeft een roestvrijstalen band of een blauwe rubberen band die bij de wijzerplaat en lunette past. Beide zijn voorzien van TAG Heuer's precieze en ergonomische verstelsysteem. Hierdoor kan het horloge gemakkelijk over een wetsuit en vervolgens rond de blote pols worden gedragen. 

Binnenin het horloge bevindt zich het TAG Heuer Calibre 7, een automatisch uurwerk van Zwitserse makelij met een gangreserve van maximaal 50 uur. Het horloge heeft ook een datumfunctie op 6 uur voorzien van een  "cyclops" vergrootglas.

23/08/2022

Divider