Longines Ultra-Chron
Longines Ultra-Chron
Longines Ultra-Chron
Longines Ultra-Chron
Longines Ultra-Chron
Longines Ultra-Chron

Baanbrekende precisie

Geïnspireerd door de originele Longines Ultra-Chron Diver uit 1968, weerspiegelt de nieuwe Longines Ultra-Chron het iconische design en de professionele duikfuncties van het origineel.

Het horloge is herkenbaar aan zijn 43 mm horlogekast in de kussenvorm uit de jaren '60 en '70. Het beschikt over een unidirectionele bezel van helder saffierglas op een zwarte ondergrond en een rode duikschaal, geaccentueerd door Arabische cijfers met lichtgevende randen en een klassieke driehoekige 12-uursmarkering. Het is waterbestendig tot 30 bar (300 meter) en biedt een uitstekende afleesbaarheid. De wijzerplaat van de Longines Ultra-Chron combineert krachtige kleuren met een grafisch ontwerp in jaren '60-stijl. Het oppervlak van de wijzerplaat maakt gebruik van een imitatie-verouderd korreleffect zoals veel van de andere vintage geïnspireerde modellen van Longines. Maar voor dit model heeft men gekozen voor een subtieler effect, met een diepzwarte basistint en een fijnkorrelige textuur. De karmozijnrode baton minuutwijzer steekt duidelijk af tegen de rest van de wijzerplaat, waardoor dit cruciale tijdwaarnemingselement in één oogopslag goed afleesbaar is. De brede, stompe gepolijste uurwijzer, de naaldsecondewijzer, de tekst op de wijzerplaat en de uurmarkeringen zijn rechtstreeks overgenomen van het origineel uit 1968. Ook het originele Ultra-Chron logo is aangebracht op de wijzerplaat op 6 uur. 

Longines drijft de Ultra-Chron aan met het nieuwe automatische uurwerk L836.6. Het horlogemerk heeft samengewerkt met het onafhankelijke, in Genève gevestigde testlaboratorium Timelab om het uurwerk te certificeren als een "ultra-chronometer", met specificaties die veel verder gaan dan de gebruikelijke COSC-certificering voor nauwkeurigheid. Longines bereikt met dit gangwerk een immense nauwkeurigheid op een eerder ouderwetse manier - met een hoge-frequentie 36.000 bph kloksnelheid. Ondanks deze hoge oscillatiesnelheid, behoudt de L836.6 een solide 53 uur gangreserve.

De nieuwe Ultra-Chron zal grote waardering oproepen bij elke horlogeliefhebber die gepassioneerd is door de iconische uurwerken uit een van de meest innovatieve tijdperken van de horlogerie. Maar de nieuwe Longines  zal ook nieuwe hightech liefhebbers aantrekken die blij zullen zijn een stukje horlogegeschiedenis om hun pols te kunnen dragen.

Het model voor onze zaak is voorzien van een stalen band en wordt geleverd in een speciale presentatiedoos met een zwart NATO-bandje gemaakt van gerecycled materiaal.


12/06/2022

Divider