TAG Heuer Monaco Gulf
TAG Heuer Monaco Gulf
TAG Heuer Monaco Gulf
TAG Heuer Monaco Gulf
TAG Heuer Monaco Gulf

Special Edition 2022

De Zwitserse horlogemaker TAG Heuer brengt een nieuwe editie uit van zijn iconische TAG Heuer Monaco in samenwerking met zijn partner Gulf. Het horloge is ontworpen in de legendarische kleuren en het design van het merk Gulf en is uitgerust met het eigen Calibre Heuer 02, een primeur voor de Gulf Monaco collectie. De nieuwe TAG Heuer Monaco Gulf is verkrijgbaar als speciale editie.

De geschiedenis van de TAG Heuer Monaco Gulf collectie

Tijdens de gouden tijden van de autosport in de jaren zestig en zeventig was JW Automotive Engineering de belangrijkste partner van het merk Gulf. Het team van JW Automotive Engineering is bekend om zijn deelname aan de 24 uur van Le Mans en enkele beroemde coureurs, waaronder de Zwitser Jo Siffert in zijn legendarische Porsche 917. Siffert was destijds een vriend van Heuer en ook de rij-instructeur van Steve McQueen voor zijn film Le Mans. Zo werd de band tussen Gulf, TAG Heuer en Porsche geboren: de Porsche 917 in Gulf-kleuren met Jo Siffert aan het stuur. En daaruit ontstond de associatie met Steve McQueen, die in dezelfde auto reed in de mythische film en de TAG Heuer Monaco om zijn pols droeg.
In 2007 creëerde TAG Heuer een Monaco editie in de kleuren van Gulf om de samenwerking te eren. En sindsdien is elk horloge in deze collectie een enorm succes geworden en een fel begeerd collector’s item.

De TAG Heuer Monaco Gulf Special Edition 2022

Voor de editie van 2022 gaat TAG Heuer voor een nog meer in het oog springende versie van de Monaco Gulf. Het ontwerp is opnieuw gebaseerd op de drie iconische kleuren van Gulf - donkerblauw, turkoois en oranje - maar met meer eigentijdse combinaties. Op de wijzerplaat worden de kenmerken van Gulf gecombineerd met de verfijnde esthetiek van het Monaco horloge en worden ze op elegante wijze geaccentueerd. Voor het eerst verschijnen de drie kleuren op de minutenteller op 3 uur. Het Gulf-logo op de wijzerplaat is volledig wit. De index op 12 uur is vervangen door het getal "60", als knipoog naar het nummer op de Porsche Gulf racewagens.
Op de achterkant van de TAG Heuer Monaco Gulf Special Edition hebben de ontwerpers gewerkt aan een aangepaste versie van het oscillerende gewicht en het kolomwiel met een speciale gravure die past bij de oranje Gulf-tint. De horlogeband is gemaakt van blauw kalfsleer met een oranje binnenzijde en is voorzien van de typische perforatie kenmerkend voor de Monaco Gulf collectie. De gaatjes hebben deze keer wel een andere grootte, die het ontwerp van de originele Monaco modellen uit de jaren ‘70 weerspiegelt en zo de link met het verleden legt.

15/04/2022

Divider