Breitling introduceert de Navitimer 2022

Bekijk alle horloges van Breitling
Breitling introduceert de Navitimer 2022
Breitling introduceert de Navitimer 2022
Breitling introduceert de Navitimer 2022
Breitling introduceert de Navitimer 2022
Breitling introduceert de Navitimer 2022

Navitimer, for the journey

Nu het legendarische Navitimer horloge van Breitling 70 jaar wordt, onthult het merk een vernieuwde collectie in gedurfde kleuren.

De uitvinder, Willy Breitling, had nooit kunnen voorspellen welk fenomeen de Navitimer doorheen de jaren zou worden. In 1952 ontwikkelde hij een chronograaf waarmee piloten alle noodzakelijke vluchtberekeningen konden uitvoeren. Twee jaar later kondigde de Aircraft Owners and Pilots Association (AOPA) het ontwerp aan als haar officiële uurwerk. Het gevleugelde logo van de vereniging werd op 12 uur afgebeeld en de "navigatietimer" - of Navitimer - was geboren.

De Navitimer werd samen met burgerluchtvaartindustrie groot. Het horloge was geliefd bij piloten en vliegtuigliefhebbers en ging in 1962 zelfs de ruimte in om de pols van astronaut Scott Carpenter. Hij gebruikte het instrument om dag en nacht van elkaar te onderscheiden. En het waren niet alleen piloten die werden aangetrokken door het horloge. Beroemdheden uit die tijd, zoals Miles Davis, Serge Gainsbourg, Jim Clark en Graham Hill waren ook fan. Een bewijs dat de Navitimer niet alleen functioneel was, maar ook stijl had.

Breitling’s kenmerkende modern-retro stijl

De nieuwe Navitimer collectie heeft de meest herkenbare aspecten van het originele design behouden: baton indexen, drie chronograaftellers en een lunette met inkepingen voor een goede grip.

Het gangwerk is een COSC-gecertificeerde Breitling Manufacture Calibre 01. Dit biedt ongeveer 70 uur gangreserve en de mogelijkheid om de datum - nu zichtbaar door een discreet venster in de subdial op 6 uur - op elk gewenst moment te wijzigen.

Het horloge is verkrijgbaar in verschillende maten (46, 43 of 41 mm), twee materialen voor de kast (roestvrij staal of 18-karaats rood goud) en voor de horlogeband (halfglanzend alligatorleder of roestvrij staal). Voor de wijzerplaat is gekozen voor moderne kleuren in blauw-, groen- en kopertinten. Als er één kenmerk is dat zeker nostalgie zal opwekken, dan is het wel de terugkeer van het gevleugelde AOPA-logo naar de oorspronkelijke positie op 12 uur.

Navitimer, for the journey

Vandaag de dag is de Navitimer meer dan een instrument dat piloten gebruiken om hun koers te bepalen. Het is een symbool geworden voor diegenen die hun persoonlijke reis door het leven uitstippelen.

Voor de nieuwe campagne - Navitimer, for the journey – heeft Breitling de Navitimer Squad samengesteld: basketbalster Giannis Antetokounmpo, balletdanseres Misty Copeland en luchtvaartpionier en ontdekkingsreiziger Bertrand Piccard. Stuk voor stuk persoonlijkheden die een ongelooflijke reis achter de rug hebben om te komen waar ze nu staan, aan de top van hun vakgebied.

De Navitimer heeft een lange weg afgelegd sinds zijn ontstaan. Deze heruitgave focust op kleur, styling en aantrekkingskracht. Tegelijkertijd luidt de nieuwe collectie een nieuwe fase in, waarbij moderne esthetiek en historisch “horloge savoir faire” perfect gecombineerd worden.

De nieuwe Navitimer collectie is verkrijgbaar in onze zaak.

29/03/2022

Divider