OMEGA Speedmaster '57

Bekijk alle horloges van Omega
OMEGA Speedmaster '57
OMEGA Speedmaster '57
OMEGA Speedmaster '57
OMEGA Speedmaster '57

Nieuw van OMEGA in 2022

OMEGA's beroemde Speedmaster '57, voor het eerst geïntroduceerd in 2013, keert dit jaar terug in een slankere versie met een upgrade van het Master Chronometer gangwerk. De nieuwe 40,5 mm-collectie bestaat uit acht roestvrijstalen modellen in gedurfde nieuwe kleuren.

Een belangrijke vernieuwing is het gebruik van een gloednieuw handmatig gangwerk, het OMEGA Calibre 9906. Het gangwerk is gecertificeerd als Master Chronometer door METAS, heeft twee in serie gemonteerde hoofdveren, is goed voor een gangreserve van 60 uur, is uitgerust met een kolomwiel en heeft OMEGA's gebruikelijke design met arabasken. Opvallend kenmerk van het Calibre 9906 is het formaat. De hoogte is slechts 6,4 mm.

Het ‘slanke’ ontwerp van het uurwerk lijkt OMEGA te hebben gestimuleerd om van de vernieuwde Speedmaster '57 de kleinste Speedmaster met Master Chronometer-certificaat tot nu toe te maken, met een diameter van 40,5 mm en een totale hoogte van minder dan 13 mm.

Het vintage ontwerp van de horlogekast gaat terug naar de basis van de originele OMEGA CK2915. De wijzerplaat heeft verzonken uurmarkeringen en dezelfde tint vintage gekleurde Super-LumiNova die we ook op eerdere Speedmaster '57-uitgaven aantroffen. De groene, bordeauxrode en blauwe wijzerplaten zijn bewerkt met wit Super-LumiNova dat groen oplicht in het donker. Op de lunette zien we de taychymeter schaal en de bekende ‘dot-over-90’ markering terugkomen. De wijzerplaat is verkrijgbaar in 4 opties: het archetypische zwart en blauw of een een opvallende tint bordeauxrood of donkergroen.

Tot slot heeft OMEGA ervoor gekozen om de eigentijdse platte schakelarmband te gebruiken in combinatie met OMEGA's micro-verstelbare sluiting waarmee de armband tot 2,3 mm kan uitzetten.

Het geduld van OMEGA Speedmaster ‘57-fans zal in 2022 beloond worden als de collectie arriveert in onze zaak. Ondertussen kan je genieten van deze impressie.

22/03/2022

Divider