TAG Heuer Formula 1 Red Bull Racing

Bekijk alle horloges van Tag Heuer
TAG Heuer Formula 1 Red Bull Racing
TAG Heuer Formula 1 Red Bull Racing
TAG Heuer Formula 1 Red Bull Racing

in een gloednieuwe kleur

TAG Heuer lanceert de TAG Heuer Formula 1 Red Bull Racing Special Edition in een gloednieuwe kleur en in twee nieuwe referenties. Het is een aanvulling op de TAG Heuer Formule 1-serie, een van de populairste collecties van het merk. Maar het is ook een eerbetoon aan de goede samenwerking tussen TAG Heuer en het F1-team van Red Bull Racing. Met een nog gedurfder design en geavanceerde technische kenmerken is het horloge op het lijf geschreven van F1- en Red Bull Racing-fans.

De band tussen TAG Heuer en de Formule 1 gaat al tientallen jaren terug in de tijd. Het begon allemaal toen Jack Heuer in 1968 het eerste contract met F1-coureur Jo Siffert tekende. Dankzij deze samenwerking werd TAG Heuer al snel het favoriete horlogemerk van de F1-piloten. In 2016 werd TAG Heuer de officiële timekeeper en partner van het Red Bull Racing-team. Samen beleefden ze de gedenkwaardige overwinning van Max Verstappen in de laatste race van 2021 die leidde tot Max' wereldtitel. En TAG Heuer zal het Red Bull Racing-team blijven steunen. De twee partners hebben immers onlangs aangekondigd dat hun alliantie tot 2024 wordt verlengd.

Voor de nieuwe uitgave gebruiken de ontwerpers de beroemde kleuren van het Red Bull Racing-team:  donkerblauw in combinatie met de mythische rode en gele tinten. De blauwe sunray wijzerplaat met enkele gele en felrode accenten en de rode minutenschaal illustreren dit. De centrale secondewijzer is geheel in geel uitgevoerd. De chronograaf pusher knop op twee uur wordt geaccentueerd door een rood gelakte cirkel. 

De Arabische cijferindexen zijn geïnspireerd op de snelheidsmeters van raceauto's. F1-kenners zullen de subtiele verwijzing naar hun favoriete sport ook opmerken in de vorm van de hoeken boven de cijfers 5 en 7. Het design daarvan bootst de startlijn op een F1-circuit na. De nieuwe wijzerplaat blijft onder alle omstandigheden perfect leesbaar. Op de lunette staat 'SPEED' gegraveerd, een woord dat perfect het F1-thema symboliseert.

De TAG Heuer Formula 1 Red Bull Racing Special Edition is verkrijgbaar in twee versies: een met een elegante roestvrijstalen armband en een met een sportieve blauwe rubberen armband. Op de achterkant van de horlogekast staat 'Red Bull Racing FORMULA ONE TEAM SPECIAL EDITION' gegraveerd.

 

 

03/02/2022

Divider