TAG Heuer Aquaracer Professional 200

Bekijk alle horloges van Tag Heuer
TAG Heuer Aquaracer Professional 200
TAG Heuer Aquaracer Professional 200
TAG Heuer Aquaracer Professional 200
TAG Heuer Aquaracer Professional 200
TAG Heuer Aquaracer Professional 200
TAG Heuer Aquaracer Professional 200

Voorbij grenzen

TAG Heuer blaast de Aquaracer Professional collectie nieuw leven in met de lancering van de Aquaracer Professional 200. De nieuwe uitgaven zijn gedurfd en tegelijkertijd elegant. Ze zijn gebaseerd op het rijke TAG Heuer erfgoed van hoogwaardige sporthorloges dat de Zwitserse fabrikant vier decennia geleden lanceerde. 

De TAG Heuer Aquaracer Professional 200 heeft een roestvrijstalen kast van 30 mm of 40 mm. Elk model heeft een unidirectionele lunette met 12 facetten, een waterdichtheid tot 200 meter en een mechanisch, automatisch of quartzuurwerk.

Een succesverhaal 

Het verhaal van de collectie begon in 1978, toen Jack Heuer de Heuer 844 creëerde. Hij ontwierp het horloge voor mannen en vrouwen die van sport en avontuur hielden. Het werd een veelzijdig polshorloge dat zelfs in extreme omstandigheden volkomen betrouwbaar moest zijn. De naam Aquaracer werd in 2004 toegevoegd. De zes ontwerpcodes van de collectie werden voortgezet: een draaibare lunette in één richting, een schroefkroon, een waterdichtheid tot ten minste 200 meter, lichtgevende markeringen, een saffierglas en een dubbele veiligheidssluiting. De jongste Aquaracer Professional 200 bevat ook deze ontwerpcodes die meer dan 40 jaar geleden zijn vastgesteld.

Aquaracer Professional 200 versus 300

Beide reeksen hebben een unidirectionele lunette met 12 facetten. De wijzerplaat bestaat uit een patroon van geraffineerde horizontale lijnen. De lugs zijn korter met geborstelde en gepolijste afwerking. Ten slotte zijn ze voorzien van een band met drie schakels en een schroefkroon met twaalf facetten.

Maar als je beiden van dichterbij bekijkt, komt een reeks subtiele maar belangrijke verschillen aan het licht. De Aquaracer Professional 200 is bijvoorbeeld compacter met zijn kast van 40 mm (in vergelijking met de 43 mm van de Aquaracer Professional 300). De lunette is nog steeds voorzien van een minutenschaal, maar is nu helemaal vervaardigd uit staal in plaats van het gebruik van een keramische inzetstuk. De centrale schakel van de armband is gepolijst in plaats van geborsteld, waardoor de Aquaracer Professional 200 een meer formele uitstraling heeft. Ook in het design van de wijzerplaat zijn verschillen aanwezig. De Aquaracer Professional 200 volgt de meer klassieke code voor sporthorloges, met rechthoekige, trapeziumvormige uurmarkeringen, slankere, zwaardvormige wijzers en lichtgevende witte details. Om de wijzerplaat beter af te kunnen lezen, blijven de uurmarkeringen en wijzers gecoat met Super-LumiNova. Maar om een meer formele look te creëren, is er geen lichtgevend materiaal aangebracht op de lunette.

De collectie

De modellen in de nieuwe Aquaracer Professional 200 lijn hebben allemaal verschillende uurwerken. De 40 mm collectie heeft twee automatische en twee quartzreferenties, terwijl de 30 mm collectie twee automatische en vijf quartzreferenties heeft.

De automatische horloges onderscheiden zich door een datumvenster op 6 uur, secondenwijzers met Super-LumiNova coating en een meer gedetailleerde minutenschaal. De quartzmodellen hebben geen datum en een meer minimalistisch design.

De twee automatische modellen in het 30 mm-bereik hebben een met diamanten bezette wijzerplaat in gerookt blauw of zwart. Deze grootte heeft ook drie quartzmodellen met een lichtzilveren, lichtblauwe of zwarte sunray wijzerplaat.

Alle nieuwe Aquaracer Professional 200 uitgaven hebben een nieuw ontwerp op de achterkant van de kast, een gegraveerd kompas. Het vervangt de duikhelm die sinds 2002 de achterkant van de Aquaracer kasten sierde. Het gegraveerde zeshoekige patroon dat verscheen op de Aquaracer Professional 300 is ook te zien op de achtergrond van de Professional 200.

Gedeelde innovaties

De verbeteringen aan de lunette van de Aquaracer Professional 300 zijn ook in dit nieuwe horloge verwerkt, waardoor het draaimechanisme bijna vloeiend is. Beide horloges hebben een slankere, elegantere horlogeband die makkelijk kan worden aangepast door middel van het push-pull ontgrendelmechanisme. 

Een avontuurlijke geest

De nieuwe Aquaracer Professional 200 is de nieuwste toevoeging aan de iconische TAG Heuer Aquaracer horlogelijn. Hoewel hij samen met de Aquaracer Professional 300 deel zal uitmaken van de Aquaracer Professional serie, heeft hij een uniek en strak design, met zorgvuldig overwogen esthetische aanpassingen, die garant staan voor zijn sportieve en veelzijdige persoonlijkheid. Dit is het resultaat van jaren van onderzoek en ontwikkeling door de TAG Heuer ontwerp- en engineeringteams.

 

25/01/2022

Divider