OMEGA SPEEDMASTER 321 CANOPUS GOLD

Bekijk alle horloges van Omega
OMEGA SPEEDMASTER 321 CANOPUS GOLD
OMEGA SPEEDMASTER 321 CANOPUS GOLD
OMEGA SPEEDMASTER 321 CANOPUS GOLD
OMEGA SPEEDMASTER 321 CANOPUS GOLD
OMEGA SPEEDMASTER 321 CANOPUS GOLD

65 jaar Speedmaster

2022 wordt een belangrijk jaar voor het Zwitserse horlogemerk OMEGA. Dit jaar wordt de 65ste verjaardag gevierd van de Speedmaster-collectie. OMEGA maakt van de gelegenheid gebruik om een nieuwe uitgave van de originele Speedmaster uit 1957 op de markt te brengen. De nieuwe OMEGA Speedmaster Calibre 321 in 18K Canopus Gold is een zeer getrouwe reproductie van de allereerste Speedmaster CK2915-1 met subtiele verbeteringen op het gebied van materiaalkeuze.

De horlogekast heeft een diameter van 38,6 mm en is gemaakt uit Canopus Gold, een gepatenteerde legering van witgoud, platina, rhodium en palladium, die OMEGA zelf heeft ontwikkeld voor een heldere en glanzende look. De gegraveerde tachymeter-schaal op de lunette vertoont kenmerkende details van het origineel uit 1957, waaronder het Franse woord "tachymètre". Maar deze schaal bevat ook een subtiele knipoog naar andere vroegere Speedmaster-modellen met het gebruik van de 'dot over 90'. De cijfers op de schaal zijn gevuld met 'Grand Feu' email, wat leidt tot een subtielere glans. Op het saffierglas aan de achterkant van de horlogekast staat een zeepaardje met een blauw saffieren oog afgebeeld. De "flat link"-armband in 18K Canopus Gold - met een mix van geborstelde en gepolijste onderdelen - geeft de Speedmaster een sportief uitzicht.

Net als de kast is de wijzerplaat van de nieuwe OMEGA Speedmaster Calibre 321 in 18K Canopus Gold bijna identiek aan het origineel uit 1957. De getrapte wijzerplaat, het OMEGA-logo op 12 uur en zelfs het brede lettertype van het merkembleem zijn allemaal gelijk aan het originele model. Toch zijn er ook enkele verschillen. De meest in het oog springende verandering komt van de subdials, die werden vervangen door een strakker ontwerp met uitsparingen. De kenmerkende indexen zijn ook duidelijk aangepast naar rechthoeken in Canopus Gold. De klassieke matzwarte wijzerplaatafwerking is vervangen door een dieper, bijna spiegelend glanzend oppervlak. Om deze look te bekomen, heeft OMEGA gebruik gemaakt van gepolijste onyx voor de wijzerplaat.

De nieuwe OMEGA Speedmaster wordt aangedreven door het OMEGA Calibre 321. Dit gangwerk werd ook al in de jaren '50 tot '70 gebruikt en is de afgelopen jaren een vaste waarde geworden in de Speedmaster modellen. De afwerking van het Calibre 321 is echte vintage OMEGA, met de sierlijk slingerende platen en bruggen afgewerkt in geborsteld roségoud met heldere gouden accenten.

Het eindresultaat is een fraai eerbetoon aan 65 jaar OMEGA Speedmaster met luxueuze nieuwe materialen en afwerking.


10/01/2022

Divider