OMEGA Speedmaster Chronoscope

Bekijk alle horloges van Omega
OMEGA Speedmaster Chronoscope
OMEGA Speedmaster Chronoscope
OMEGA Speedmaster Chronoscope
OMEGA Speedmaster Chronoscope
OMEGA Speedmaster Chronoscope
OMEGA Speedmaster Chronoscope
OMEGA Speedmaster Chronoscope

Wijzerplaat met drie tijdschalen

Het woord Chronoscope is een mengeling van twee Griekse termen: "Chronos' betekent tijd en 'Scope' betekent observeren. OMEGA's nieuwe Chronoscope meet met andere woorden de duur tussen twee punten of gebeurtenissen. Het meest in het oog springende detail is de wijzerplaat met drie tijdschalen:

  • De tachymeter meet de gemiddelde reistijd tussen twee specifieke punten.
  • De telemeter kan je precies vertellen hoe ver je je bevindt van iets dat zichtbaar en hoorbaar is, bijvoorbeeld een bliksemschicht.
  • De pulsometer kan de hartslag meten.

Op erfgoed geïnspireerd

De Chronoscope horloges van de nieuwe collectie zijn een eerbetoon aan het verleden van OMEGA, en meer bepaald de chronograaf polshorloges van het merk uit de jaren '40. Ook de bladvormige wijzers en het spiraalvormige patroon dat elegant onder de Arabische cijfers op de wijzerplaat loopt, zijn een verwijzing naar het OMEGA erfgoed uit de vorige eeuw.

Het handmatig opwindbaar OMEGA Co-Axial Master Chronometer kaliber 9908 is zichtbaar door het saffierglas op de achterkant van de horlogekast. Het gangwerk springt in het oog door het golfpatroon, dat vertrekt vanuit het balanswiel in plaats van het midden van het uurwerk. Dit is een primeur voor OMEGA. Om de gangreserve van het horloge te verbeteren, heeft OMEGA twee loopwielen met een slijtvaste coating van Diamond-Like-Carbon gebruikt. Het gangwerk is METAS-gecertificeerd.

De nieuwe OMEGA Speedmaster Chronoscope collectie bestaat uit zes 43 mm-modellen in roestvrij staal:

  • twee modellen met zilverkleurige wijzerplaat en blauwe wijzers
  • twee modellen met blauwe wijzerplaat en gerhodineerde wijzers
  • twee modellen met zilverkleurige wijzerplaat en zwarte subdials en wijzers - beter bekend als OMEGA's beroemde "Panda"-wijzerplaat

Arabische cijfers sieren alle wijzerplaten en er is keuze uit lederen armbanden met nieuwe stalen gesp of roestvrijstalen armbanden.

26/09/2021

Divider