TAG Heuer Aquaracer Professional 300

Bekijk alle horloges van Tag Heuer
TAG Heuer Aquaracer Professional 300
TAG Heuer Aquaracer Professional 300
TAG Heuer Aquaracer Professional 300
TAG Heuer Aquaracer Professional 300
TAG Heuer Aquaracer Professional 300
TAG Heuer Aquaracer Professional 300
TAG Heuer Aquaracer Professional 300

Weerstaat de diepten van de zee

Het begon allemaal in 1978 met de Heuer Ref. 844, het betrouwbare duikhorloge dat al snel werd overgenomen door professionele en recreatieve duikers wereldwijd. In de daaropvolgende vier decennia heeft TAG Heuer het ontwerp en de prestaties van zijn duikhorloges nog verder verbeterd. In 2021 wordt de TAG Heuer Aquaracer collectie nieuw leven ingeblazen met nieuwe materialen en een nieuwe look. Het nieuwe model heet de TAG Heuer Aquaracer Professional 300 en is tegelijkertijd gedurfd en elegant. Het uurwerk is ontworpen om de meest intense uitdagingen van de natuur aan land en op zee aan te gaan en uitgerust om de extreemste omstandigheden aan te kunnen.

 

Onder de oppervlakte

De TAG Heuer horlogemakers hebben met de Aquaracer Professional 300 een high-performance duikhorloge ontworpen dat gedurfd en ergonomisch is en duidelijk de stempel van het Zwitserse horlogehuis draagt. 

Om te beginnen herwerkten ze het meest opvallende en herkenbare element van de Aquaracer: de unidirectionele twaalfhoekige lunette. De ontwerpers hebben de klassieke vorm behouden en verder ontwikkeld door de twaalf facetten van de bezel een gekarteld profiel te geven. Op die manier wordt het draaimechanisme soepeler, stiller en gemakkelijker instelbaar.

Het saffierglas heeft ook enkele wijzigingen ondergaan met een geïntegreerd vergrootglas boven de datum op 6 uur. Daardoor is de datum vanuit elke hoek beter leesbaar. De vorm van de bezel is gebruikt om andere designelementen van de Aquaracer Professional 300 te benadrukken: de acht uurmarkeringen zijn achthoekig en de kroon heeft ook twaalf facetten. Deze elegante harmonie versterkt de coherentie van het design van de nieuwe uitgave.

Om de leesbaarheid te verbeteren is de uurwijzer groter gemaakt en heeft de wijzer een meer uitgesproken zwaardvorm. De minutenwijzer is smaller en daardoor duidelijk te zien, zelfs bij weinig licht. Een blauwe Super-LumiNova® voor de minutenwijzer en een groene voor de uurwijzer en de uurmarkeringen zorgen voor nog meer helderheid. Al deze details samen dragen bij tot een betere leesbaarheid, wat onder water van cruciaal belang is. Zelfs in extreme omstandigheden waar het zicht zeer beperkt is, is de duiker er zeker van dat hij met de Aquaracer Professional 300 alle belangrijke parameters van zijn horloge duidelijk kan onderscheiden.

 

Voorbij de grenzen

Tijdens de ontwerpfase stelde TAG Heuer voorop dat de Aquaracer Professional 300 een betrouwbaar instrument zou zijn, dat tegelijkertijd op het werk als tijdens extreme omstandigheden onder water kan gedragen worden. Met dit in het achterhoofd hebben ze de vorm van de Aquaracer verfijnd om hem lichter te maken en de kast en metalen lunette en armband smaller gemaakt. De belangrijkste prestaties van het horloge zijn behouden gebleven en sommige zijn zelfs geoptimaliseerd, zoals de waterbestendigheid die is verhoogd tot 300 meter (30 bar). De randen van de horlogekast zijn afgeschuind en gepolijst voor een harmonieuzer en verfijnder uiterlijk. Om de pols ziet het uurwerk er dus gesofisticeerder, lichter en ergonomischer uit.

Om de look en feel te perfectioneren, hebben de ontwerpers de beroemde duikhelm gebruikt die voor het eerst verscheen op de caseback van de Aquaracer in 2004. De duikhelm werd hoekiger gemaakt om beter aan te sluiten bij de rest van het ontwerp en is geplaatst op een zeshoekig patroon.

 

De perfecte match

De nieuwe Aquaracer collectie omvat 7 varianten in twee groottes. Vier referenties hebben een kastdiameter van 43 mm en de andere drie hebben een kastdiameter van 36 mm. Elk uurwerk heeft een unidirectionele draaibare lunette. Zes modellen zijn van roestvrij staal met een zwarte, blauwe of zilveren wijzerplaat. Het zevende model is gemaakt uit titanium en heeft een groene wijzerplaat in een 43 mm kast. De roestvrijstalen modellen hebben een zwarte of blauwe keramische bezel met een witte driehoek op 12 uur in blauwe Super-LumiNova®. Bij het titanium model is de groene keramische lunette voorzien van een gele driehoek op 12 uur, en elke aanduiding op de minutenschaal is gecoat met blauwe Super-LumiNova® om de leesbaarheid bij weinig licht te optimaliseren.

Alle varianten zijn voorzien van prachtig gegraveerde wijzerplaten. De 43 mm-modellen hebben een patroon van horizontale lijnen die iets verder uit elkaar staan voor extra verfijning. De wijzerplaten van de modellen met een horlogekast van 36 mm zijn voorzien van het golfpatroon dat in 2019 is gelanceerd. Het 36 mm blauwe model heeft ook acht diamanten uurmarkeringen en gepolijste schakels in het midden van de armband. De datumaanduiding is gepositioneerd op 6 uur net zoals bij de andere TAG Heuer horloges.

De volledige collectie heeft een nieuw ontworpen metalen armband uitgerust met een zeer geavanceerd verstelsysteem dat de lengte van de armband met 1,5 cm kan verlengen of verkorten. Hierdoor kan de drager de maat van de armband aanpassen zonder het horloge te verwijderen, zodat het bijvoorbeeld over een wetsuit kan worden gedragen.

 

TAG Heuer Calibre 5

De nieuwe Aquaracer Professional 300 collectie worden aangedreven door TAG Heuer's Calibre 5, een uiterst betrouwbaar mechanisch uurwerk. Elk model is voorzien van een gesloten waterbestendige achterkant.


Voor de heren zullen de modellen met referentie WBP201A.BA0632 (zwarte wijzerplaat - kast 43 mm) en WBP201B.BA0632 (blauwe wijzerplaat - kast 43 mm) in onze winkel verkrijgbaar zijn. Voor de dames hebben we het horloge met referentie WBP231B.BA0618 (blauwe wijzerplaat - kast 36 mm) in onze zaak. De andere modellen zijn uiteraard verkrijgbaar op aanvraag.


Interesse? Neem gerust contact op of kom langs in onze zaak.

17/04/2021

Divider