The beagle has landed

Bekijk alle horloges van Omega
The beagle has landed
The beagle has landed
The beagle has landed
The beagle has landed
The beagle has landed
The beagle has landed
The beagle has landed
The beagle has landed
The beagle has landed

OMEGA Speedmaster “Silver Snoopy Award” 50th Anniversary

OMEGA heeft de nieuwe Speedmaster “Silver Snoopy Award” 50th Anniversary gelanceerd!

In 1970 ontving OMEGA de prestigieuze "Silver Snoopy Award" van de astronauten van NASA als erkenning voor de bijdragen van OMEGA tijdens ruimtemissies én voor de rol van de Speedmaster bij het redden van Apollo 13. 50 jaar na datum brengt OMEGA deze speciale Speedmaster editie uit.

Snoopy in de hoofdrol

De populaire beagle Snoopy speelt een prominente rol in deze speciale editie. Op de blauwe 9 uur subdial staat Snoopy afgebeeld in reliëf in zijn beroemde ruimtepak. De afbeelding is identiek aan de zilveren speld die OMEGA van de NASA ontving voor de Silver Snoopy Award.

Op de achterzijde wordt het maanoppervlak afgebeeld met behulp van microgestructureerde metallisatie. Achter de maan staat de aarde die 1 keer ronddraait per minuut, synchroon met de secondewijzer. Het citaat "Eyes on the Stars" staat in het zwarte universum op de achtergrond. Wanneer de chronograaf functie geactiveerd wordt, verschijnt Snoopy rechtsonder in beeld en beweegt in een baan om de aarde om uiteindelijk weer achter de maan te verdwijnen.

Ook bij het ontwerpen van de horlogeband heeft OMEGA bijzonder veel oog voor detail gehad. Het traject van de Apollo 13-missie is in reliëf op de binnenzijde van de band aangebracht. En de blauwe kleur van de nylon band past perfect bij de andere blauwe elementen van het horloge. De band is bevestigd aan een horlogekast met een diameter van 42 mm in roestvrij staal, die geïnspireerd is op de Speedmaster vierde generatie (het horloge dat dat gedragen werd tijdens de maanlanding in 1969).

Moonwatch 

De nieuwe Speedmaster “Silver Snoopy Award”50th Anniversary wordt aangedreven door het METAS-gecertificeerde OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861

Het horloge zal geen beperkte productie zijn. Het wordt geleverd in een Apollo 13-presentatiedoos, inclusief microvezel-reinigingsdoekje, brochure en vergrootglas om alle details van dichtbij te bekijken.

De kostprijs bedraagt €9600 (Referentie 310.32.42.50.02.001).

12/10/2020

Divider