Balmain

De luxueuze horloges van Balmain Swiss Watches stralen Parijse haute couture uit. De arabesken en florale motieven sieren de wijzerplaten van deze uurwerken voor verfijnde en modebewuste dames. Bovendien blijven deze sierlijke accessoires steeds betaalbaar. Hou je van kwalitatieve horloge merken met een luxe uitstraling? Dan zijn de Balmain Swiss Watches van het bekende horloge merk Balmain iets voor jou! Je nieuwe horloge wordt geleverd in een luxe merkdoos en heeft een fabrieksgarantie van twee jaar.

Pierre Balmain (1914 – 1982) was één van de meest opvallende personen uit de wereld van de Parijse haute couture. In 1945 opende hij er zijn eerste werkplaats. Hij kleedde uitzonderlijke vrouwen die hun stempel drukte op het tijdperk waarin ze leefden. Onder deze vrouwen bevonden zich koninginnen, prinsessen en sterren uit films en theaters.

Met zijn kunst heeft hij het idee van luxe “à la française” helpen verspreiden in de wereld zoals we die kennen. Als groot liefhebben van kunst en cultuur werd Pierre Balmain continu geïnspireerd door de oudste en meest extravagante kunststijlen in de wereld. Met name de Arabische en Mandarijnse kunst, waarin allebei grote, stijlvolle en realistische afbeeldingen van bloemen en planten voorkwamen. Het arabesk motief was de kern van inspiratie voor het creatieve genie die Balmain was. 

Als rode draad door al zijn collecties komen we dit motief tegen in kant, stiksels en borduurwerk op jassen en jurken.

Toen de Swatch Group in 1987 de taak kreeg om Balmain horloges te gaan ontwerpen en maken was er geen twijfel over mogelijk. Het ontwerp van de horloges moest draaien om elegantie en het beroemde arabesk motief. Alleen op deze manier kon het horlogemerk de prestigieuze naam van Pierre Balmain eer aan doen. Nu, vele jaren later, worden de heren en dames horloges vaak nog steeds gemaakt met als belangrijk kenmerk de beeldschone arabesk op de wijzerplaat van het horloge.

Bekijk gerust het aanbod horloge merken bij Clem Vercammen